Nicki Minaj chce v Bratislave potvrdiť status kráľovnej

O tejto šou sa budú písať knihy, hrdí sa Nicki Minaj v súvislosti so svojím svetovým turné The Nicki WRLD Tour, ktoré odštartovalo v Mníchove.

22.02.2019 12:00
Nicki Minaj Foto: ,
Svetoznáma raperka Nicki Minaj (v strede) v piatok 22. februára vystúpi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.
debata

Sľubované koncertné kvality jednej z najúspešnejších raperiek súčasnosti bude môcť hneď po Nemecku otestovať aj slovenské publikum. Hudobníčka v piatok večer vystúpi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave a aj keď detaily prezrádzať dopredu veľmi nechce, ak bude šou aspoň spolovice pripomínať vizuálnu estetiku jej videoklipov, diváci môžu čakať opulentnú farebnú prehliadku výstrednosti, kyprých ženských kriviek či rapu, ktorý si rozhodne nedáva servítku pred ústa.

Správa o tom, že Nicki Minaj navštívi v rámci európskej časti koncertnej šnúry aj Slovensko, prišla v máji minulého roka. Pôvodne to však malo byť celé trošku inak. Turné sa volalo Nickihndrxx a jeho lesku pridávala aj účasť ďalšieho hviezdneho mena – amerického rapera a producenta Futurea. Tesne po vydaní posledného albumu Queen (Kráľovná) však speváčka ohlásila, že presúva septembrovú americkú časť turné na budúci rok. Ako znelo v oficiálnom stanovisku, Minaj sa rozhodla venovať viac času príprave turné, „aby sa uistila, že jej fanúšikovia dostanú šou tej najvyššej kvality, akú si zaslúžia“. Dôvodom bol neskorší termín vydania jej štvrtej štúdiovej nahrávky, ktorá namiesto plánovaného júna vyšla až v auguste. Na náročné prípravy by jej tak zostával len mesiac.

Zmeny sa nakoniec dotkli aj obsadenia turné, pričom Futurea nahradil nádejný nováčik na scéne – chicagský raper Juice WRLD, ktorý minulý rok zabodoval so svojím debutom Goodbye & Good Riddance. „Som nadšená, že môžem európskym fanúšikom priniesť komplexný ,Nicki Minajʻ zážitok. Spolu s mojím kreatívnym manažérom Jamiem Kingom sme veľmi dôkladne pracovali na tomto vzrušujúcom, nezabudnuteľnom a absolútne unikátnom diele, ktoré budem zdieľať s mojimi úžasnými fanúšikmi. Milujem hudbu Juice WRLD a cítim sa poctená, že sa pripojil k mojej šou,“ reagovala Nicki Minaj na turné, na ktoré pozýva aj lokálnych umelcov. Za svojho bratislavského predskokana si hudobníčka vybrala rapera Majka Spirita.

Čo sa týka čerstvej hudobnej ponuky, na novinke si raperka vybudovala poriadny koncertný repertoár. Na priestore 20 skladieb Minaj nekoketuje len s rapom, ale aj s R&B či popom. Žánrovú rozmanitosť zdôrazňujú aj hostia ako Eminem, Ariana Grande či The Weeknd. Na koncerte nebude určite chýbať ani singel Chun-Li, v ktorom sa speváčka štylizuje do úlohy chladnej dominy v bláznivej jazde futuristickým Tokiom. Celkovo sa však Nicki Minaj na nahrávke štylizuje do celkom inej úlohy. Ako hovorí samotným názvom, vo svete rapu niet inej kráľovnej. A kráľovské maniere neprenáša len do hudby, ale aj do reality, o čom svedčia aj nadštandardné požiadavky pre organizátorov koncertu. Hudobníčke zdravé sebavedomie nikdy nechýbalo, no možno nie je náhoda, že potvrdenie statusu neohrozenej „vládkyne“ prichádza v čase, keď jej rastie silná konkurencia v podobe raperky Cardi B.

TV Pravda: Teodor Kuhn o svojom debute Ostrým nožom inšpirovanom vraždou Daniela Tupého (vysielané 14.2.2019).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Nicki Minaj #Zimný štadión Ondreja Nepelu