Veľký obrat Joža Ráža: Či v Eláne končím? Pán Boh vie

„Končím, pretože chcem. Tentoraz som rozhodnutý a nenechám sa prehovoriť,“ vyjadril sa spevák Jožo Ráž pre médiá ešte v novembri 2017. Pomyselnú bodku za jeho kariérou mal dať koncert v pražskej O2 aréne, ktorým 20. decembra 2018 vyvrcholilo turné pri príležitosti osláv 50. výročia skupiny Elán na scéne. Po ňom sa mala na neurčito odmlčať aj samotná kapela, všetko je však inak a Elán nakoniec 29. mája pokrstí veľkým koncertom kultúrny život na novom Tehelnom poli.

08.03.2019 17:48
Jožo Ráž Foto: ,
Jožo Ráž plánoval s Elánom skončiť, teraz však odohrá veľký koncert na novom futbalovom štadióne.
debata (12)

VIDEO: Pozrite si exkluzívny rozhovor TV Pravda s trojicou lídrov skupiny Elán na čele s Jožom Rážom.

Video

Núkajúcu sa otázku, prečo kapela odohrá štadiónový koncert, aj keď avizovala koncertnú odmlku, zodpovedal médiám na štvrtkovej tlačovej konferencii Jožo Ráž. „Odpoveď je jednoduchá. Boli sme pripravení hrať tu už dávno, no štadión veľmi dlho dokončovali. Naša chvíľa preto prišla až teraz,“ povedal spevák. Podporil ho aj kolega Ján Baláž. „Ako povedal Jožo, naši pomalí stavbári zapríčinili, že musíme hrať aj po termíne. Ale Slovensko je v rozvoji, tak uvidíme,“ reagoval na zvedavé otázky, či skupina nemá ešte ďalšie koncertné resty, ktoré bude musieť v budúcnosti dohnať.

Podľa skladateľa Vaša Patejdla však predsa len jeden záväzok majú. „Máme rozrobenú platňu, ktorú sme chceli dokončiť k turné. No keďže bolo veľmi náročné, ešte na nej pracujeme,“ priblížil. Na otázky o budúcnosti kapely však odpovedal vyhýbavejšie. „Nateraz končíme a nič neplánujeme,“ dodal lakonicky. A čo spomínaný odchod Joža Ráža? „Ja už nebudem robiť nič,“ uistil spevák čitateľov Pravdy. Po legitímnom zopakovaní otázky však svoju rétoriku trochu zmiernil. „Pán Boh vie,“ dodal s úsmevom a cigarou v ruke.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #Jožo Ráž #Vašo Patejdl #Elán #Ján Baláž