Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup vyrazia na spoločné šansónové turné

Slovenský hudobník Richard Müller a jeho českí kolegovia Michael Kocáb a Ondřej Soukup vyrazia v septembri prvý raz na spoločné turné. Počas šnúry s názvom Šansóny a iné piesne, ktorú odštartujú 23. septembra, absolvujú viac ako 30 koncertov po Česku a Slovensku.

12.03.2019 09:00
Michael Kocáb, Richard Müller a Ondřej Soukup... Foto:
Michael Kocáb, Richard Müller a Ondřej Soukup chystajú turné Šansóny a iné piesne.
debata (2)

Slovenský hudobník Richard Müller a jeho českí kolegovia Michael Kocáb a Ondřej Soukup vyrazia v septembri prvý raz na spoločné turné. Počas šnúry s názvom Šansóny a iné piesne, ktorú odštartujú 23. septembra, absolvujú viac ako 30 koncertov po Česku a Slovensku. Významnú časť koncertného programu budú pritom tvoriť piesne z albumu V penziónu svět (1988). Okrem známych šansónov zaznejú v programe aj menej hrávané piesne z diskografie Richarda Müllera a Michaela Kocába, ako aj overené hity v jedinečných aranžmánoch sprievodnej hudobnej skupiny.

„S týmto nápadom prišiel môj manažér a kapelník Juraj Kuchárek. Mne sa to zdalo ako veľmi dobrý nápad. Michaela Kocába si veľmi vážim a mám ho rád, rovnako ako aj Ondřeja Soukupa, a úprimne sa teším, že spolu strávime skoro pol roka. Budeme hrať piesne z legendárneho albumu V penzionu svět, kde sme sa s Michaelom Kocábom po prvý raz pracovne stretli, ale pridáme aj nejaké overené odpalováky, ktoré ľudia majú radi. Ako každý rok, znova to bude v iných úpravách, iných aranžmánoch… Mám rád, keď s pesničkami, ktoré sú overenými hitmi, pracujeme, dolaďujeme ich, a vždy som zvedavý, ako na to ľudia zareagujú. Zatiaľ to prijímali s nadšením, verím, že aj tentokrát to bude tak,“ vyjadril sa k plánom Richard Müller.

Ponuke vyraziť na spoločného turné s Richardom sa potešili aj české legendy Michael Kocáb a Ondřej Soukup. „Zvažoval som to len z hľadiska časového, pretože som, naozaj veľmi zaneprázdnený, a keď som počul, koľko tých koncertov bude… Pravdupovediac, ešte stále ma to trochu desí. Z hľadiska umeleckého som však nezvažoval ani chvíľu, Richard je vynikajúci umelec, ja ho strašne uznávam. Všetky jeho koncerty bývajú veľkolepé, bude to zážitok aj pre mňa. Zatiaľ sa program ešte tvorí, čiže neviem presne, čo sa bude hrať, ale ja som za svoj život napísal niekoľko šansónov, myslím, že je z čoho vyberať. Možno zaspievame S cizí ženou v cizím pokoji alebo V penziónu svět. Uvidíme,“ uviedol Kocáb.

„S Richardom sa poznáme – alebo skôr nepoznáme – dobre cez 30 rokov. Nikdy sme spolu nič nerobili, ale ja mám jeho tvorbu a jeho osobne celý ten dlhý čas veľmi rád. Patrí k tej inteligentnejšej časti našej spoločnej pop-kultúry. Ja som skladateľ, nie performer, a tak sa našej spolupráce aj s Michaelom Kocábom trochu bojím, ale na druhej strane sa na ňu aj veľmi teším,“ doplnil Soukup.

Koncertný program bude pozostávať zo šansónových piesní z autorskej dielne Hapka/Horáček, s tematicky nosným albumom V penziónu svět, na ktorom sa v roku 1988 okrem iných interpretov podieľali aj Richard Müller a Michael Kocáb. “Nech je program akýkoľvek, vždy mám rovnaké očakávania alebo lepšie povedané nádej. Chcem, aby medzi nami, ktorí sme na pódiu, a ľuďmi v sále, prebehla energia. Verím, že si užijeme každý jeden večer. Aktívne koncertovať po 35 rokoch kariéry nie je samozrejmosť, ale je to výsada, a ja si nesmierne vážim, že mám túto možnosť. Preto chcem dať môjmu publiku zo seba všetko,“ uzavrel Müller.

Prehľad slovenských koncertov turné Richard Müller, Michael Kocáb, Ondřej Soukup – Šansóny a iné piesne:

23. septembra – Liptovský Mikuláš, Dom kultúry

24. septembra – Ružomberok, Kultúrny dom A. Hlinku

25. septembra – Martin, Kino Strojár

27. septembra – Rožňava, Divadlo Actores

28. septembra – Lučenec, Kino Apollo

29. septembra – Banská Bystrica, Športová hala Dukla na Štiavničkách

7. októbra – Senica, Mestské kultúrne stredisko

8. októbra – Trnava, Holiday Inn

9. októbra – Nitra, Estrádna sála PKO

11. októbra – Nové Zámky, Cisársko-kráľovská historická jazdiareň

12. októbra – Komárno, Mestská športová hala

13. októbra – Bratislava, Hant Aréna

18. novembra – Prievidza, ŠH City Nike Arena

19. novembra – Topoľčany, Mestské kultúrne stredisko

20. novembra – Piešťany, Dom umenia

23. novembra – Žilina, Dom odborov

24. novembra – Trenčín, Mestská športová hala

2. decembra – Prešov, Kino Scala

3. decembra – Poprad, Dom Kultúry

4. decembra – Spišská Nová Ves, Športová hala

7. decembra – Michalovce, Mestské kultúrne stredisko

8. decembra – Košice, Spoločenský Pavilón

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Slovensko #hudba #turné #Richard Müller #šansón