Na poľskom festivale Open'er vystúpi Lana Del Rey

Podujatie sa bude konať od 3. do 6. júla v meste Gdynia a vystúpia počas neho aj Travis Scott, The Strokes, The Smashing Pumpkins, Swedish House Mafia, Anna Calvi, Diplo, Greta Van Fleet a mnohí ďalší.

15.04.2019 07:00
Lana Del Rey Foto: ,
Americká speváčka Lana Del Rey.
debata (1)

Tridsaťtriročná interpretka vystúpi v sobotu 6. júla. Podujatie sa bude konať od 3. do 6. júla v meste Gdynia. Účasť na festivale predtým potvrdili aj Travis Scott, The Strokes, The Smashing Pumpkins, Swedish House Mafia, Anna Calvi, Diplo, Flatbush Zombies, G-Eazy, Greta Van Fleet, Idles, J Balvin, Jain, Jorja Smith, Jungle, Kamasi Washington, Kodaline, Lil Uzi Vert, LP, Marina, Perry Farrell's Kind Heaven Orchestra, Robyn, Rosalía, Rudimental, Sheck Wes, Sokól, The 1975, The Voidz, Tom Walker a Vampire Weekend.

Lana Del Rey, vlastným menom Elizabeth Woolridge Grant, debutovala v roku 2008 EP nahrávkou Kill Kill, po ktorej vydala album Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant (2010). Do povedomia verejnosti sa však dostala až v roku 2011 vďaka hitu Video Games, ktorý sa prebojoval do top 10 britského singlového rebríčka. Skladba je súčasťou jej druhej štúdiovky Born To Die (2012), ktorá obsahuje aj single Blue Jeans, National Anthem, Dark Paradise, Born To Die alebo Summertime Sadness. S tretím albumom Ultraviolence (2014) po prvý raz dobyla americký rebríček Billboard 200. S nasledujúcou nahrávkou Honeymoon (2015) sa dostala v UK Charte aj Billboarde 200 na druhé miesto a s albumom Lust for Life (2017) oba rebríčky dobyla. Speváčka už stihla získať napríklad dve BRIT Awards, jednu Q Award a jednu Ivor Novello Award. Na konte má tiež štyri nominácie na Grammy a jednu na Zlatý glóbus.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Lana del Rey