Britská speváčka Cate Le Bon spieva o košickom Luníku IX

Speváčka Cate Le Bon prichádza s novým videoklipom Home To You. Jeho autorom je Phil Collins, vizuálny umelec, nominovaný na najprestížnejšiu britskú cenu za umenie Turner Prize. TASR o tom informoval PR manažér Lukáš Berberich.

22.04.2019 12:00
Cate Le Bon Foto:
Cate Le Bon nahrala pieseň Home To You ako nový singel z albumu Reward.
debata (3)

Home To You je nový singel z albumu Reward, piateho štúdiového albumu waleskej speváčky a hudobníčky Cate Le Bonovej. Album Reward bol napísaný do značnej miery počas roka, ktorý strávila v Lake District, hornatom pohraničí medzi Anglickom a Škótskom, nahratý bol v Kalifornii. Je doteraz najosobnejším vyjadrením Le Bonovej. Album bude vydaný 24. mája vo vydavateľstve Mexican Summer.

Video na pieseň Home To You vzniklo v Košiciach v spolupráci s obyvateľmi sídliska Luník IX. Režíroval ho vizuálny umelec a filmár Phil Collins, ktorý už v meste pôsobil v roku 2013. Okrem scén nakrúcaných v tejto štvrti video obsahuje množstvo ďalších významných lokalít, ako napríklad Blšák, univerzitnú nemocnicu a konzervatórium.

V úzkej spolupráci s mnohými miestnymi protagonistami nachádza Collins chvíle dôstojnosti a radosti uprostred každodenných ťažkostí. „Vo veku nezhody, v ktorej politika rozdelenia a xenofóbie od brexitu po Trumpa roztrháva spoločenstvá naprieč národmi a kontinentmi, je nevyhnutné stáť v solidarite s tými, ktorí sú vystavení rutinnej diskriminácii a ktorým je popieraný zmysel príslušnosti. Vzývaním túžby, neprítomnosti a straty Catin hypnotický kánon vyjadruje toto presvedčenie s pružným, akútnym povedomím, ktoré možno nájsť v tom najlepšom z kritického popu,“ uviedol.

Videoklip Home To You bol spoluprodukovaný s Kinom Úsmev. Výnosy z celého radu podujatí v súvislosti s vydaním albumu Cate Le Bonovej budú venované novej vzdelávacej iniciatíve Kina Úsmev, ktorej cieľom je vytvorenie spojenia mladých ľudí z Luníka IX a ďalších častí mesta prostredníctvom filmových workshopov, praktickej produkcie a verejnej prezentácie výsledných diel.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #videoklip #Kino Úsmev #Luník IX #Cate le Bon