Na Pohode si uctia obete tragédie z roku 2009

Organizátori 23. ročníka multižánrového festivalu Pohodaoznámili ďalších potvrdených účinkujúcich.

15.05.2019 05:00
Pohoda Foto: ,
Letný festival Pohoda v Trenčíne v roku 2009, pád stanu spôsobil tragédiu.
debata (2)

Sú medzi nimi americká producentka Tokimonsta, ruská skupina Little Big či prvý afganský ženský orchester Zohra, ktorý sa predstaví v sobotu na hlavnom pódiu. Rovnaký stage bude v piatok patriť koncertu Českej filharmónie so zoskupeniami Savorenge a Čhavorenge s Idou Kelarovou.

O úvodný koncert Pohody sa postará Symfonický orchester Slovenského rozhlasu. Vystúpenie v najväčšom festivalovom stane sa bude konať pri príležitosti desiateho výročia tragédie, ktorá postihla Pohodu v roku 2009. V rámci koncertu teleso predstaví prvú symfóniu Ilju Zeljenku a vo svetovej premiére tri diela mladých slovenských autorov.

Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na množstvo noviniek v rámci gastro zóny, ako napríklad farmárske raňajkové trhy, ktoré sa budú konať v piatok a sobotu od 8:00 do 11:00 a ponúknu výrobky slovenských farmárov. Na festivale budú čapovať aj špeciálne pivo vyrobené pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie s dizajnom od Danglára. Pripravujú tiež rozšírenie hromadnej dopravy či nové rozmiestnenie časti areálu. Zástupcovia Pohody tiež vyzvali fanúšikov, aby opäť priniesli kvety, ktoré ozdobia areál. Nová bude aj scéna 18+ či bezhotovostná zóna.

Okrem toho prezradili časy vystúpení niektorých už skôr potvrdených interpretov. Vo štvrtok sa predstavia napríklad The 1975 a Skepta, v piatok Lianne La Havas, Michael Kiwanuka, The Roots či Lykke Li a posledný deň potešia publikum Charlotte Gainsbourg alebo Liam Gallagher.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tragédia #Pohoda 2019