Evanescence pracujú na novom albume

Americká kapela Evanescence pracuje na novom albume. V rozhovore pre rádio SiriusXM to povedala speváčka skupiny Amy Lee.

19.05.2019 12:00
Evanescence Amy Lee Foto: ,
Amy Lee, speváčka americkej gothic rockovej kapely Evanescence.
debata

„Prežívame kreatívny rok. Hráme na niekoľkých festivaloch a máme aj vlastné koncerty. Medzitým píšeme veci na náš nový album. Dúfame, že sa dostane von na budúci rok. Zatiaľ to dávame dokopy a tento mesiac uvidíme, čo sa stane,“ uviedla 37-ročná interpretka. Skupina sa tento rok v rámci turné predstaví napríklad aj 7. septembra v Trnave, 4. septembra v Plzni, o deň neskôr v Brne či 8. septembra v Budapešti.

Evanescence založili v roku 1995 v Little Rocku speváčka Amy Lee spolu s gitaristom Benom Moodym, ktorý v kapele pôsobil do roku 2003. Skupina debutovala albumom Fallen (2003), po ktorom vydala ešte štúdiovky The Open Door (2006) a Evanescence (2011) a tiež živú nahrávku Anywhere But Home (2004). V roku 2012 ohlásili pauzu, ktorú ukončili v apríli 2015. Po nej vydali album Synthesis (2017). Na konte majú napríklad dve ceny Grammy. V súčasnosti sú okrem Lee členmi kapely aj basgitarista Tim McCord, bubeník Will Hunt, gitarista Troy McLawhorn a gitaristka Jen Majura.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Evanescence