Bruce Springsteen zverejnil skladbu There Goes My Miracle

Americký spevák Bruce Springsteen zverejnil skladbu There Goes My Miracle. K piesni ponúkol aj lyric video. Novinka je druhým singlom z albumu Western Stars, ktorý 69-ročný muzikant plánuje vydať 14. júna. Predtým zverejnil ako prvú ochutnávku singel Hello Sunshine.

20.05.2019 09:00
Bruce Springsteen Foto: ,
Americký spevák Bruce Springsteen.
debata

Štúdiovka ponúkne celkovo 13 skladieb inšpirovaných „popovými nahrávkami z konca 60. a začiatku 70. rokov z južnej Kalifornie“. Na produkcii sa podieľal Springsteen spoločne s Ronom Aniellom. Ruku k dielu pridali aj Jon Brion, Patti Scialfa, David Sancious, Charlie Giordano alebo Soozie Tyrell. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na orchester.

Bruce Frederick Joseph Springsteen debutoval bez väčšieho úspechu nahrávkou Greetings From Asbury Park, N.J (1973). Prvý veľký hit Born To Run vydal o dva roky neskôr. Doteraz uviedol na trh 18 štúdioviek vrátane jedného z najúspešnejších albumov 80. rokov – Born In The U.S.A. (1984). Až jedenásť jeho nahrávok (deväť štúdioviek, jedna živá nahrávka a jedna kompilácia) dobylo americký rebríček Billboard 200, pričom zatiaľ naposledy sa mu to podarilo s albumom High Hopes (2014).

Štúdiovka je tiež desiatou nahrávkou, s ktorou sa mu podarilo obsadiť prvú priečku britského albumového rebríčka. Springsteen má zatiaľ na konte 20 cien Grammy, dva Zlaté glóbusy, Oscara a od roku 1999 je členom Rock'n'rollovej siene slávy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Bruce Springsteen #folk #pop