Skupina Elán si na Tehelné pole chystá aj Dresy

Jožo Ráž, Ján Baláž a Vašo Patejdl spolu s ostatnými členmi kapely, s podporou dychovej sekcie, sláčikového kvarteta a ich hosťami vystúpia v stredu 29. mája na štadióne Tehelné pole.

22.05.2019 17:06
patejdl, Ráž, baláž Foto:
Členovia skupiny Elán sa stanú krstnými otcami kultúrneho života na novom Tehelnom poli.
debata

Nový národný futbalový stánok v Bratislave prvý raz otvoria pre návštevníkov kultúrneho podujatia a organizátori očakávajú vynikajúcu atmosféru.

Organizátorov koncertu s názvom Elán a hostia v týchto dňoch zamestnávajú posledné prípravy štadióna na túto udalosť, pričom veľká pozornosť sa venuje už prvej aktivite, teda príjazdu kamiónov po v súčasnosti uzatvorenej ceste Viktora Tegelhoffa.

Intenzívne komunikujeme so všetkými zúčastnenými stranami a veríme, že všetko potrebné na stavbu a samotný koncert bude pripravené. Stavba pódia sa začne hneď v sobotu ráno (25. 5.), keď prídu prvé kamióny s prekrytím trávnika. Techniku na štadión, teda zvukovú a svetelnú aparatúru, špeciálne pódium, veľké LED obrazovky a ďalšie privezie na štadión približne trinásť kamiónov, priamo na štadióne bude pracovať stopäťdesiat technikov. Deň pred koncertom nás čaká veľká skúška elektrického zaťaženia štadióna. To znamená, že pustíme naplno zvuk, svetlo a všetko, čo bude potrebné na koncert. Nepochybujeme, že to štadión zvládne, ale musíme mať istotu, povedal pre médiá manažér Michal Čimera zo spoločnosti MC Production.

Skupina v predchádzajúcich týždňoch zostavovala playlist a od utorka má aj skúšky na koncert. Líder kapely Jožo Ráž prezradil, že v playliste nebude chýbať symbolická skladba Dresy, ktorá patrí k jeho najobľúbenejším.

Bude to klasická, elánovská, veľkolepá šou. Diváci vedia, na čo idú a dúfam, že prídu, povedal počas príprav Jožo Ráž.

Majk Spirit ako hosť na otvorení bol oslovený po vzájomnej debate. Je populárny, a to je dôležité, doplnil Ján Baláž. Elán a Majka Spirita spája aj vzťah k športu a futbalu ako takému. Zatiaľ čo Majk Spirit hrával v mládežníckych tímoch ŠK Slovan Bratislava, priateľské futbalové zápasy boli dlhé roky súčasťou aj príprav na koncerty Elánu. A Vašo Patejdl doteraz pravidelne hráva futbal za tím umelcov Amfora.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #Elán