Rytmusovi chýba publikum v sede. Opäť staví na orchester

Slovenský raper Patrik Vrbovský pôsobiaci pod umeleckým menom Rytmus sa 21. septembra predstaví s viac ako 60-členným symfonickým orchestrom na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

31.05.2019 09:00
Rytmus Foto: ,
Raper Rytmus už podobný koncert absolvoval v decembri 2017.
debata

Známy raper už podobný koncert absolvoval v decembri 2017. "Čo sa týka koncertov, bol to pre mňa asi najsilnejší zážitok, 99 percent mojich koncertov sú totiž festivaly, masovky a kluby. Toto bolo zrazu tak, že som vyšiel na pódium a za mnou sedelo 60 ľudí, ktorí hrali na nástrojoch. A iné a zaujímavé bolo aj to, že som hral pre ľudí, ktorí sedia, keďže moja hudba je určená hlavne na zábavu a zrazu prišiel moment, keď sa všetci postavili a začali tlieskať. Myslel som, že to bude trvať tak 15 sekúnd, ale trvalo to nejakých päť alebo desať minúť. To som zažil prvýkrát a nevedel som to načítať, premýšľal som nad tým ešte niekoľko dní, bol to asi najsilnejší zážitok, nová forma vďaky na koncerte,“ opísal dojmy spred dvoch rokov.

Pripravovaný koncert bude mať podľa jeho slov viac obmien. "Bude to, samozrejme, upgrejdnuté, aby tam bolo aj niečo nové, a keď to vyjde, bude to pre mňa zas ďalší level,“ vyjadril sa Rytmus. Hosťom koncertu bude aj raper Ego a Anitu Soul nahradí tentoraz nová sólistka. "Môže sa stať, že tam budú aj ďalší noví ľudia, zatiaľ je to postavené na tom, čo bolo v decembri. A máme ešte niečo rozpracované. Nechcem to prezrádzať, aby ma nikto nepredbehol, lebo je to strašný nápad, ktorý nie je podľa mňa ani nikde na svete,“ uviedol 42-ročný rodák z Kroměříža.

O aranžmány skladieb sa z väčšej časti postaral klavirista a skladateľ Ľuboš Šrámek, okrem neho sa do projektu zapojili aj Milo Suchomel, Anton Popovič, Miroslav Hloucal a Gustáv Benard. "Ja som prepisoval asi polovicu, druhú polovicu prepisovali a aranžovali ďalší hudobníci. Človek musí tie skladby počúvať dookola a naozaj do hĺbky študovať. Tie loopy si musí pretavovať do živých nástrojov. Dávkovanie, pomerovanie a farbenie orchestra je relatívne náročný proces, ktorého pointou je, že keď príde poslucháč na koncert, musí vedieť, ktorá to je skladba, ešte predtým, než začne Patrik spievať,“ priblížil Šrámek.

Do tvorivého procesu sa napokon zapojil aj sám Rytmus, ktorý vytvoril niekoľko úsekov z rôznych skladieb, ktorými poprepájal svoje pesničky. "Je to veľmi dobre vymyslené, sedia tam aj tie témy,“ skonštatoval Šrámek.

Koncert sa na štadióne bude konať za každého počasia. "Prostredie toho štadióna je skutočne fantastické, je to veľmi moderný štadión s celým zázemím, my sa pokúsime o to, aby bol každý detail dotiahnutý do úplnej dokonalosti, takže veríme, že si to všetci diváci, ktorí tam prídu, užijú, a že ich tam príde tak veľa, že z toho všetci spadneme na zadok,“ povedal Radovan Viglaský zo spoločnosti MaxiTicket, ktorá zabezpečuje predaj lístkov.

Rytmus sa už na koncert veľmi teší. Očakávania však pre istotu nemá. "Čím viac čakáte, tým skôr to tak nebude, takže to neriešim, akurát viem, že keď príde ten deň D, tak tam ukážem všetko, čo som sa vo svojej kariére naučil. To znamená, že tak ako na každom koncerte pôjdem naplno a strašne si to užijem. Keď budú vidieť diváci, že som v nepohode, ten koncert bude v nepohode, ale to myslím, že vôbec nehrozí, lebo to je môj život, pre to som sa narodil, je to moja podstata, prečo som tu a prečo milujem tento život,“ uzavrel raper.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rytmus #Ego #symfonický orchester