Viva Musica! ponúkne Štvorkoncert aj poctu Pavlovi Barabášovi

Festival Viva Musica! ohlásil ďalšie novinky 15. ročníka. V stredu 31. júla sa v bratislavskej Starej tržnici bude konať Štvorkoncert, na ktorom sa predstavia Jana Kirschner, Katarzia, Dan Bárta a Korben Dallas. Spolu s Orchestrom Viva Musica! pod taktovkou Braňa Kostku uvedú svoje najväčšie hity, ale aj niekoľko noviniek.

03.06.2019 16:00
Pavol Barabáš Foto: ,
Organizátori Viva Musica! pripravili aj špeciálny koncert pri príležitosti okrúhlych narodenín dokumentaristu Pavla Barabáša, ktorý sa bude konať 22. augusta v Starej tržnici.
debata

Všetci štyria interpreti vystúpili s orchestrom na festivale aj v minulosti. Sériu týchto predstavení otvorila v roku 2009 Jana Kirschner koncertom s orchestrom na Hlavnom námestí. „Bola to vtedy pre mňa veľká výzva. Mala som obrovskú trému a bol to vlastne môj prvý koncert s orchestrom. Pár hodín pred tým som si ani nevedela predstaviť, že vystúpim pred úplne plným námestím, no keď som tam stála a celé námestie stálo so mnou, mala som pocit, že som o niečo dospelejšia. Bol to jeden z mojich najkrajších zážitkov na pódiu a môj vstup do naozajstného sveta hudby,“ prezradila speváčka.

Organizátori Viva Musica! pripravili aj špeciálny koncert pri príležitosti okrúhlych narodenín dokumentaristu Pavla Barabáša, ktorý sa bude konať 22. augusta v Starej tržnici. Na koncerte zaznie hudba Michala Novinského, Martina „Maoka“ Tesáka, Oskara Rózsu a Martina Maroša Barabáša v podaní Symfonického orchestra a zboru Viva Musica! pod taktovkou Michaely Rózsa Ružičkovej. Keďže filmy Pavla Barabáša sú najmä o tom, ako by sa mal človek správať k tejto planéte, záverečný koncert 15. ročníka festivalu Viva Musica! bude zároveň veľkou hudobno-obrazovou poctou prírode. „V tomto projekte v prvom rade ide o hudbu. Pri jej počúvaní som ja osobne vťahovaný do abstraktného prírodného sveta plného zvláštnej jemnej energie. Vnímam to tak, že som súčasťou prírody. Čím skôr to každý z nás pochopí, tým to bude pre obe strany jednoduchšie. Tá symbióza je pre ľudstvo nevyhnutná,“ vyjadril sa filmár.

Prehľad koncertov v rámci Viva Musica!:

27. júna, Stará tržnica – Janoska Ensemble: Revolution

4. júla, Stará tržnica – Ólafur Arnalds: Re:member

18. júla, Ateliér Babylon – The Opera Locos

25. júla, Veľký evanjelický kostol – Bach Recomposed by Peter Gregson

31. júla, Stará tržnica – Štvorkoncert: Jana Kirschner, Katarzia, Dan Bárta a Korben Dallas

7. augusta, Stará tržnica – Nemanja Radulović & Double Sens

16. augusta, Slovenský rozhlas – Víkingur Ólafsson: Obrázky z výstavy

22. augusta, Stará tržnica – Pavol Barabáš: Symfónia o Zemi

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #hudba #Jana Kirschner #Korben Dallas #Viva Musica! #Katarzia