Festival Slížovica zverejnil finálny program

Festival Slížovica zverejnil finálny program ôsmeho ročníka, ktorý sa bude konať 28. augusta v Agrokomplexe v Nitre. Vlastný hudobný festival skupiny Horkýže Slíže je spojený s oslavou jej 27. narodenín.

04.06.2019 14:00
Horkýže Slíže, Peter Hrivňák Foto: ,
Na snímke frontman skupiny Horkýže Slíže Peter "Kuko" Hrivňák.
debata

Na akcii vystúpia Horkýže Slíže, britská kapela Skindred, slovenské skupiny Inekafe, Davová psychóza, Zoči Voči, Le Payaco, Heľenine oči, Ranná nevoľnosť, česká Vypsaná fixa a česko-slovenský John Wolfhooker. Nebude chýbať ani tradičná Lapášanka a varenie s Marcelom Ihnačákom.

„Slížovica bude pre nás, tak ako obyčajne, takým záverom leta. Keďže sme v Nitre doma, je to pre nás také stretnutie so známymi a kamarátmi, s ktorými sa počas roka nemáme kedy vidieť. Sú to veľmi príjemné stretnutia s ľuďmi, ktorých povedzme rok nevidíš. Pokecáme, povedia, čo nové, čo sa im na Slížovici páči a čo menej a my sa potom snažíme urobiť to na budúci rok zas o čosi lepšie. Pretože, keď sú spokojní ľudia, fanúšikovia, naši kamaráti a všetci zúčastnení, vtedy sme spokojní aj my. A čo sa týka prekvapení, príďte sa pozrieť a nechajte sa prekvapiť,“ povedal gitarista Horkýže Slíže Juraj Štefánik.

Minulý rok bol pre Slížovicu mimoriadne úspešný, keďže v podvečer festivalu ohlásila vypredané. Preto sa organizátori rozhodli zmeniť areál a presťahovať sa do väčšieho priestoru Agrokomplexu Nitra. „Po tom, ako minulý rok zostalo pred bránami vstupu na Slížovicu množstvo ľudí a my sme sa mohli v predvečerných hodinách pochváliť, že festival je vypredaný, rozhodli sme sa prejsť do areálu, ktorý je väčší. Sťahujeme sa na Agrokomplex. Bude tam viac komfortu pre ľudí, viac sa ich tam zmestí. No to nezaručuje, že lístok si bude môcť kúpiť každý. Aj tu je určitá kapacita, a preto je dobré si ho kúpiť už teraz, aby mal človek istotu, že sa na festival dostane,“ ozrejmil organizátor Patrizio Gente.

„Samozrejme, pribudne aj viac atrakcií, viac jedla, barov, zábavy. Úplnou novinkou bude napríklad stánok Rockovej školy, kde si budú môcť ľudia zahrať na hudobných nástrojoch. Pre deti pripravujeme aj ‚playstation kútik‘, kde budú môcť ‚gambliť‘ aj na festivale. Najviac sa tešíme, že sa nám podarilo opäť posunúť festival trošku ďalej. Stále chceme veci zlepšovať, niečo ide pomalšie, niečo horšie, ale snažíme sa, aby sme pomaly vyhoveli aspoň väčšine. Tento rok sa nám podarilo booknuť aj zahraničnú hviezdu, a to Skindred, na ktorej koncert sa veľmi tešíme,“ dodal Gente.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #hudba #Horkýže Slíže #Slížovica