Šesť hodín metalu. Žeravý kotol aj zimomriavky

Nie je nič otravnejšie, ako nekonečné čakanie na kapely a ich slávne maniere, dlhočizné ozvučovanie či sledovanie lenivého a spomaleného tímu ľudí pripravujúcich pódium.

12.06.2019 15:47
Amon Amarth Incheba Foto:
Frontman kapely Amon Amarth Johan Hegg.
debata (1)

O to viac si človek cení, keď sa, tak ako to býva bežne zvykom v zahraničí, koncert začne aj skončí takmer presne na minútu. Nesvedčí to len o profesionalite daných kapiel, ale aj o skvelej organizácii.

Tú predviedla opäť agentúra Octopus promotion a dokázala, že aj na malom slovenskom „piesočku“ si môžu ľudia vychutnať bez akýchkoľvek problémov svetové kapely, fantastický zvuk, mimoriadnu šou s masívnymi kulisami, so svetlami, s ohňami, jednoducho so všetkým čo k pravému metalovému koncertu patrí. Presne takto sa to má robiť. V utorok 11. júna zažilo viac než tisíc milovníkov tvrdej hudby unikátny a nezabudnuteľný večer, keď vystúpili kapely Power Trip, Trivium, Behemoth a Amon Amarth. Ovládli bratislavskú Inchebu na neuveriteľných šesť hodín.

Večer odštartovali tak, ako sa patrí, svojím charakteristickým surovým trashovým zvukom a šialeným tempom Power Trip. Síce pocítili, že otvárať takúto akciu je trochu nevďačná úloha, keďže v dave bolo najviac ľudí s tričkami Behemoth a Amon Amarth, pričom hala bola ešte poloprázdna, neodradilo ich to a predviedli rovnako skvelý koncert ako pred rokom v bratislavskom Majestic Music Clube. Trivium priniesli výraznú hru so svetlami a chytľavejšie refrény, kde sa vkusne striedali čisté vokály s agresívnym growlingom. Súzvuk dvojpedála a gitarových riffov pripomínal výstrely z guľometu, vďaka čomu publikum priam šalelo.

„Chcem, aby sa celé toto miesto triaslo,“ burcoval frontman Matt Heafy pred hitom The Heart from Your Hate a publikum mu jeho prianie s radosťou splnilo. Sympatická a úsmevná bola aj jeho snaha hovoriť po slovensky. Poľskí diabli Behemoth ponúkli rafinovanú performance s hypnotickou temnou atmosférou a bolo cítiť, že v tomto prípade išlo na pódiu viac než len o hudbu. Set odštartovali priamočiaro zúrivou „vypalovačkou“ Wolves of Siberia a nechýbali ani hity Diamonos, Bartzabel či Blow Your Trumpets Gabriel.

Bezpochyby najveľkolepejšiu šou predviedli Amon Amarth a zožali aj najväčší ohlas od publika. Kotol bol masívny a žeravý ako olovo, ľudia skákali, pogovali a v eufórii spievali zvučné refrény pri skladbách ako Crack the Sky, Shield Wall alebo Guardians of Asgard. Jediné, čo v daný večer zamrzelo, bola slabšia účasť, keďže mená takéhoto kalibru si zaslúžili oveľa väčšiu „tlačenicu“, no napriek tomu vládla pri všetkých štyroch vystúpeniach skvelá, neopakovateľná atmosféra.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #metal #Inecheba Expo Aréna #Octopus promotion #report