Madonna aj Bruce Springsteen vydávajú nové albumy

Hviezdy, ktoré sa preslávili v 80. rokoch, stoja desaťročia na vrchole hitparád, majú stále vypredané koncerty, niekoľko ocenení Grammy aj zástupy verných fanúšikov po celom svete.

14.06.2019 12:53
Madonna Foto: ,
Madonna vydáva album s názvom Madame X.
debata

Kým Madonna chce doskou Madame X bojovať proti útlaku menšín, chudobe a predaji zbraní v USA, Springsteen sa v albume Western Stars vracia k svojim koreňom.

Nestarnúca rebelka Madonna sa na albume ovplyvneným latinskými rytmami štylizuje do postavy Madame X, tajnej agentky, ktorá neustále mení identitu a jej posolstvom je boj za slobodu. V skladbách sa objavujú témy ako práva žien, lesbičiek, gayov, bisexuálov a transsexuálov (LGBT), ktoré sú podľa speváčky aj dnes aktuálne. Šesťdesiatročná popová legenda, ktorú v roku 1984 preslávil hit Like A Virgin, sa o práva komunity LGBT zasadzuje dlhodobo, známa je tiež pre svoju charitatívnu činnosť v Afrike.

Na albume sa Madonna zaoberá aj zákonom o držaní zbraní, ktorý je v USA predmetom vyostrenej debaty. V skladbe I Rise sa objaví úryvok prejavu jednej zo študentiek, ktorá prežila streľbu na strednej škole vo floridskom Parkland v roku 2018. Štrnásty štúdiový album, ktorý pripravilo nahrávacie štúdio Interscope Records, obsahuje 13 skladieb vrátane Killers Who Are Partying alebo už vydaného singlu Medellin.

Bruce Springsteen, ktorého silnou zbraňou je jednoduchosť a neokázalé gestá, sa chce podľa svojich slov vrátiť k sólovým piesňam o postavách a k filmovým orchestrálnym aranžmá. Album Western Stars je inšpirovaný populárnou hudbou južnej Kalifornie z 60. a 70. rokov, nahrávky z veľkej časti vznikli vo spevákovej vile v americkom New Jersey. Prvým vydaným singlom je Hello Sunshine, medzi ďalšie skladby patrí napríklad Hitch Hikin' alebo Chasin' Wild Horses.

debata chyba
Viac na túto tému: #Madonna #Bruce Springsteen #Madame X