Paul McCartney a Ringo Starr opäť spolu na jednom pódiu

Britský spevák Paul McCartney si na koncerte v Los Angeles pozval na pódium niekdajšieho kolegu z legendárnych The Beatles Ringa Starra.

16.07.2019 07:00
Paul McCartney Ringo Starr Foto: ,
Paul McCartney a Ringo Starr na spoločnej snímke z roku 2016.
debata

Dvojica spolu predstavila skladby Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Reprise) a Helter Skelter. „Máme tu prekvapenie pre nás, prekvapenie pre vás a prekvapenie pre všetkých. Dámy a páni, jedinečný Ringo Starr,“ uviedla bubeníka 77-ročná hviezda večera.

V piesni The End sa predstavil ďalší hosť, ktorým bol spevák a gitarista Joe Walsh z kapely Eagles. Koncert sa konal na štadióne Dodger, kde McCartney zároveň ukončil turné Freshen Up, počas ktorého sa predstavil napríklad aj v Krakove a Viedni.

James Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. V rokoch 1960 až 1970 bol členom spomínanej kapely The Beatles. Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Po jej rozpade pôsobil do roku 1981 v skupine Wings, v ktorej hrala aj jeho zosnulá manželka Linda McCartney.

Je tiež členom dua The Fireman, s ktorým vydal tri albumy. McCartney má zatiaľ na konte 17 sólových štúdioviek. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca. Zahral si v snímkach Ťažký deň (1964) či Pomoc (1965).

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Paul McCartney #The Beatles #Ringo Starr