Oskar Rózsa skladá hudbu k ľadovej šou Angry Birds on Ice

Unikátny projekt je pre neho veľkou výzvou.

22.07.2019 12:00
Oskar Rózsa Foto: ,
Hudobník Oskar Rózsa.
debata

„Angry Birds bola asi jediná hra na telefóne, ktorá pripútala moju pozornosť na relatívne dlhé obdobie, kvôli svojej atmosfére, humoru a filozofii. A formát ľadová šou, ktorý spája v sebe množstvo pohybových a vizuálnych prvkov je pre hudobného skladateľa príťažlivá platforma. A hlavne, kopec srandy v procese,“ prezradil skladateľ.

Hudobné motívy Rózsa konzultuje s režisérom šou Jurajom Benčíkom, ktorý má dlhoročné skúsenosti z účinkovania vo svetoznámom Cirque du Soleil. Väčšina piesní, scénických hudieb a atmosfér k Angry Birds on Ice už je pripravená na finálnu produkciu, no Rózsu čaká pri skladaní ešte veľa práce. „Samotná kompozícia je priamo závislá na inšpirácii, čo je nevyspytateľné. Nápad musí prísť spontánne a potom dlhé hodiny technickej práce – nahrávanie, editovanie, mixovanie. Každá postavička šou má presne zadefinovaný charakter, emócie, dynamiku výrazu, to sú všetko faktory, ktoré ovplyvňujú môj tvorivý proces. Som v tesnom kontakte s režisérom. Máme príjemne zladenú komunikáciu a baví nás riešiť každý malý detail. Tak isto dostávame z Rovia (herného štúdia, ktoré vytvorilo Angry Birds) impulzy a reakcie, ktoré nám pomáhajú napredovať správnym smerom,“ priblížil muzikant. Ako tiež povedal, práca na projekte ho teší. „Veľmi sa teším z našej spolupráce, som poctený, že padol los zrovna na mňa. Vzhľadom na zodpovednosť, ktorá z toho vyplýva, snažím sa prekračovať svoje limity a hľadať cesty, ktoré budú originálne a umelecky bohaté aj v kontexte medzinárodného publika,“ dodal.

Rózsa okrem tvorby hudby k ľadovej šou stíha aj vlastné projekty. „Koncom júla organizujeme festival hudby Mareka Brezovského, kde okrem rockovej Hrany zaznejú aj Brezovského skladby tzv. vážnej hudby. Bude to 10 koncertov po Slovensku. Zároveň pracujem na hudbe k dokumentárnemu filmu pre zahraničie a pomaly chystáme nový materiál pre Zdenku (Prednú, pozn. SITA),“ vysvetlil hudobník.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oskar Rózsa #Angry Birds