Na festivale Petra Dvorského vystúpi aj Ewa Farna

Na Medzinárodnom hudobnom festivale Petra Dvorského si zahrá slovenská skupina The Backwards s Moravskou filharmóniou Olomouc v programe Beatles Symphonic. V záhrade českého zámku Jaroměřice nad Rokytnou tak dvojnásobný víťaz svetového Beatlefestu 10. augusta bigbítovú klasiku začlení do festivalového programu. Vystúpi aj Ewa Farna.

30.07.2019 12:00
Ewa Farna Foto: ,
So symfonickým orchestrom vystúpi aj popová speváčka Ewa Farna.
debata

Okrem uvedeného zámku sa 21. ročník festivalu uskutoční od 3. do 17. augusta i na zámkoch Valeč a Dukovany, tiež v Bazilike Třebíč a pivovare v Dalešiciach. Podujatie je súčasťou projektu Hudobný odkaz Vysočiny a koná sa s prispením Štátneho fondu kultúry ČR.

Na otváracom galakoncerte sa predstavia dve sopranistky, Emilia Diakopoulou (Grécko) a Sara Cortolezzis (Taliansko), ktoré prijali pozvanie umeleckého riaditeľa festivalu Petra Dvorského. V sprievode Moravskej filharmónie Olomouc s dirigentom Petrom Vronským zaspievajú talianske a francúzske melódie i od skladateľa Franza Lehára.

Festival má pestré hudobné podoby a okrem iných operných interpretov sa so symfonickým orchestrom predstaví popová speváčka Ewa Farna. Francúzske šansóny zaspieva herečka Chantal Poullain s džezovým triom Štěpána Markoviča. V programe Piesne trochu inak vlastnú tvorbu zaspieva pesničkár Karel Plíhal s podporou gitaristu Petra Fialu. Tradičný folklór južných a západných Čiech predstaví Mladá dudácka muzika Strakonice.

Podľa Lenky Šimečkovej z organizátorskej agentúry Arskoncert sa na festivale prvýkrát objaví balet. Bude to na záverečnom koncerte s názvom Veľký romantik. Ten je pod patronátom Nadácie Jeleny Obrazcovovej, ktorá odporučila dvoch talentovaných ruských umelcov: sopranistku Olgu Tolkmit a barytonistu Alexeja Isajeva. Zaspievajú výber z opier Piotra Iľjiča Čajkovského Eugen Onegin a Piková dáma. V druhej časti koncertu baletný súbor Národného divadla Brno vedený Slovákom Máriom Radačovským zatancuje časti z baletov Luskáčik, Spiaca krásavica a Labutie jazero.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Ewa Farna #Peter Dvorský #festivaly