Turné Divide Eda Sheerana sa stalo najpredávanejšou šnúrou všetkých čias

Anglický spevák Ed Sheeran prekonal historický rekord kapely U2 a jeho aktuálne turné Divide sa stalo najpredávanejšou koncertnou šnúrou všetkých čias.

04.08.2019 12:00
Ed Sheeran Foto: ,
Ed Sheeran prekonal aj historický rekord kapely U2.
debata

Ak sa k doterajším tržbám z turné pridá aj údaj za dnešný koncert v nemeckom Hannoveri, na Sheeranove turné sa už predali lístky v hodnote 736,7 milióna amerických dolárov (v prepočte približne 663,8 milióna eur) a prekonalo tak celkové tržby za turné írskych U2 z roku 2011, ktoré boli vo výške 735,4 milióna dolárov (približne 663 miliónov eur). Informovala o tom v piatok spoločnosť Pollstar, ktorá sa venuje hudobnému biznisu.

„Práve som sa dozvedel, že turné Divide bude najpredávanejším turné všetkých čias – to je úžasné! Som veľmi šťastný, že som mohol zažiť všetky tie nádherné krajiny a obecenstvá počas posledného dva a pol roka. Ďakujem fanúšikom a každému, kto sa o to pričinil,“ reagoval na tieto správy Sheeran.

Edward Christopher Sheeran debutoval v roku 2011 albumom +, po ktorom nasledovali štúdiovky x (2014), ÷ (2017) a 12. júla 2019 uviedol na trh album No. 6 Collaborations Project, ktorý obsahuje spolupráce s Justinom Bieberom, Skrillexom, Brunom Marsom a ďalšími známymi interprertmi. S prvými tromi nahrávkami dobyl UK Chart, pričom s druhou a treťou sa dostal na vrchol aj v americkom rebríčku Billboard 200. Na konte má napríklad štyri ceny Grammy, päť BRIT Awards a tiež štyri Ivor Novello Awards. Medzi jeho najznámejšie skladby patria I See Fire, Thinking Out Loud, Photograph či spoločná pesnička so skupinou Rudimental, Bloodstream.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #turné #rekord #Ed Sheeran #pop