V nedeľu vystúpi v Košiciach fínska kapela Apocalyptica

Skupina sa zastaví v tamojšom amfiteátri v rámci turné Apocalyptica 'Plays Metallica' a pod holým nebom odohrá svoj aktuálny koncertný program doplnený o strhujúcu svetelnú šou.

17.08.2019 09:00
Apocalyptica Foto:
Fínska skupina Apocalyptica.
debata

Okrem skladieb z prelomového debutového albumu Plays Metallica by Four Cellos (1996) hudobníci zahrajú aj ďalšie klasiky skupiny Metallica a vlastné skladby.

Apocalyptica tentokrát sľubuje koncertný program so špeciálnou dĺžkou, bude pozostávať z dvoch častí rozdelených prestávkou. Formácia fanúšikom a fanúšičkám odkázala, že sa na prvý koncert v Košiciach veľmi teší. Skupina sa vlani predstavila v rámci projektu In Castle v Amfiteátri v Seredi.

Apocalyptica vznikla v roku 1993, pričom hrala coververzie skladieb od spomínanej kapely Metallica. Neskôr k nim pridali aj piesne skupín ako Faith No More, Sepultura a Pantera a následne začali nahrávať aj vlastné skladby. Doteraz vydali albumy Plays Metallica by Four Cellos (1996), Inquisition Symphony (1998), Cult (2000), Reflections (2003), Apocalyptica (2005), Worlds Collide (2007), 7th Symphony (2010) a Shadowmaker (2015). Spolupracovali s nimi interpreti, ako napríklad Sandra Nasić, Ville Valo, Lauri Ylönen, Marta Jandová, Corey Taylor, Gavin Rossdale, Till Lindemann či Max Cavalera.

debata chyba
Viac na túto tému: #Apocalyptica