Len pár dní po oslave osemdesiatin vystúpi v Trenčíne Josef Laufer

Jeho koncert na Mierovom námestí v nedeľu 18. augusta by mal byť jedným z vrcholov letnej série Hudobných nedelí v Trenčíne.

17.08.2019 16:00
Josef Laufer Foto:
Spevák Josef Laufer.
debata (3)

Charizmatický český ‚šoumen‘ predstaví na Mierovom námestí najväčšie hity svojej kariéry. Josef Laufer sa narodil v roku 1939 vo Francúzsku. Je synom českého lekára Maxima Laufera a španielskej zdravotnej sestry Edelmiry Perez de Montanez. Časť detstva prežil v Anglicku. Vyštudoval herectvo na pražskej DAMU. Naspieval desiatky titulov na desiatkach nosičov, najčastejšie s vlastným textom v rôznych jazykoch. Je autorom množstva scenárov, pôsobí tiež ako režisér v oblasti zábavy.

Hosťoval v činohre Národního divadla, v Hudobnom divadle Karlín, v divadle Semafor, Rokoko a ďalších. Množstvo úloh odohral aj v muzikáloch, ďalšie postavy stvárnil vo filmoch, v zahraničí pôsobil často ako televízny režisér, moderuje v angličtine, španielčine i nemčine. Za posledných desať rokov nahral štyri sólové CD so skupinou Golem. So sólistami Státní opery režíroval v pôvodnom jazyku opery Noc s Mozartem, Don Giovanni a v roku 2004 autorskú hru Kancelář.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Josef Laufer