Zuzana Smatanová posiela do rádií singel Bergen

Slovenská speváčka Zuzana Smatanová posiela do rozhlasového éteru najnovší singel Bergen.

22.08.2019 12:00
zuzana Smatanová Foto: ,
Slovenská speváčka Zuzana Smatanová.
debata

„Pesničku Bergen som napísala po návrate z dovolenky v Nórsku. Mesto Bergen ma absolútne očarilo svojou atmosférou, ktorú som dovtedy poznala iba zo severských detektívok. Pre niekoho možno ponurné a chladné prostredie, no na mňa pôsobilo nostalgicky, tajomne a útulne. Je to prístavné mesto, kde veľkú časť roka prší, má krásne zákutia, domčeky, uličky a čarovné kaviarničky. Nechala som tam kus svojho srdca a vedela som, že po návrate domov sadnem ku klavíru a budem chcieť zachytiť atmosféru Bergenu do textu a melódie,“ uviedla interpretka, ktorá si skladbu produkovala sama.

So zvukom jej pomohol Ivan Jombík, o programovanie sa postaral Tomáš Löbb. Skladba je o láske dvoch ľudí, ktorí si k sebe opäť našli cestu. Pochádza z dvojalbumu Echo (2018). „Dvojalbum Echo som si celý produkovala sama a obzvlášť produkciu Bergenu som si veľmi užívala, pretože som pracovala s pre mňa novým žánrom drum and bass, podobnú pieseň vo svojom repertoári nemám. Aj preto je to jedna z mojich najobľúbenejších skladieb na tomto albume. Lyric video vytvoril talentovaný výtvarník a fotograf Jakub Gulyás, s ktorým rada spolupracujem už veľa rokov. Jeho textovú časť sme natáčali presne v deň mojich 35. narodenín,“ prezradila hudobníčka.

Zuzana Smatanová odštartovala hudobnú kariéru po tom, čo sa v roku 2003 stala víťazkou autorskej hudobnej súťaže Coca-Cola PopStar. Na konte má albumy Entirely good (2003), Svet mi stúpil na nohu (2005), Tabletky odvahy (2007), Live (2008), Gemini (2009), Dvere (2011), výberovku Momenty 2003 – 2013 (2013) a spomínaný Echo (2018). Spolupracovala aj so skupinami Desmod a IMT Smile. Je držiteľkou šiestich Zlatých Slávikov v kategórii Speváčka roka z rokov 2005 – 2010 a množstva ďalších ocenení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #singel #pieseň #Zuzana Smatanová #slovenská hudba #Bergen