Tolstoys vyrážajú na turné s projektom Botanika Klasika

Botanika Klasika je názov hudobného projektu, s ktorým prezentovala album Botanika skupina Tolstoys. Skladby z tohto albumu odznejú v úpravách so sláčikovým kvintetom.

29.08.2019 12:06
Tolstoys Botanika Klasika Foto:
Kapela Tolstoys sa s projektom Botanika Klasika predstaví 4. septembra v Bratislave, 6. septembra v Prešove a 7. septembra v Trenčíne.
debata

Po úspešnej premiére na Grape festivale sa Botanika Klasika predstaví aj v ďalších mestách, 4. septembra v Bratislave a 6. septembra v Prešove. Tretí koncert odohrá v Trenčíne 7. septembra. TASR o tom informovala manažérka skupiny Zuzana Mráziková.

Sláčikovú úpravu piesne Dieťa slnka predviedli Tolstoys už počas odovzdávania cien Radio_Head Awards 2017, z ktorých si album Botanika odniesol cenu v kategórii debut roka. O nové aranžmány piesní pre tento projekt sa postaral skladateľ klasických kompozícií Dominik Kopcsay, ktorý pôsobí aj ako elektronický producent pod umeleckým menom Nightlines. Stálu zostavu kapely Tolstoys, spájajúcu snovú elektroniku a sláčikové nástroje, doplnia na špeciálnych koncertoch hudobníci Ján Kružliak, Peter Dvorský a Broňa Schragge.

Dream-popová formácia Tolstoys má za sebou intenzívne dva roky. Mladá ambiciózna kapela rozvírila hladinu slovenskej hudobnej scény hneď v začiatkoch svojej kariéry sebaistým snovým zvukom a jasnou víziou. Melancholické indie-popové piesne oslovili sviežim spojením elektroniky, sláčikov a nezameniteľného hlasu speváčky a skladateľky Ely Tolstovej. Od vydania Botaniky, ktorá vyšla pod značkou Slnko Records, sa kapela opakovane predviedla na veľkých festivaloch, ako Pohoda, Grape či Colours of Ostrava a okrem slovenskej šnúry ju privítali kluby v Holandsku, Rakúsku, Slovinsku, Poľsku alebo Maďarsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #botanika #Tolstoys