Benefičný koncert s hudbou Aviciiho podporí duševné zdravie

V Štokholme sa 5. decembra uskutoční benefičný koncert zameraný na prevenciu samovrážd s hudbou zosnulého švédskeho DJ-a a hudobného producenta Aviciiho.

04.09.2019 09:00
Avicii Foto: ,
DJ a producent Avicii zomrel vo veku 28 rokov.
debata

Výnos z podujatia poputuje na podporu nadácie Tim Bergling Foundation, nazvanej po hudobníkovi, ktorý zomrel v roku 2018.

Na koncerte sa zúčastnia viacerí speváci, ktorí spolupracovali na Aviciiho skladbách, ako napríklad Adam Lambert či Rita Ora. Mnohé zo skladieb pritom po prvý raz predstavia naživo. Úvod podujatia bude patriť hviezdam elektronickej tanečnej hudby, francúzskemu DJ-ovi Davidovi Guettovi a nórskemu DJ-ovi s umeleckým menom Kygo.

Avicii, vlastným menom Tim Bergling, sa na hudobnej scéne pohyboval od roku 2006. V roku 2013 vydal debutový album True, ktorý obsahuje single Wake Me Up, Hey Brother, You Make Me, Addicted to You a Lay Me Down. O dva roky neskôr naň nadviazal nahrávkou Stories. Medzi jeho hity patrí napríklad aj singel Levels.

Počas kariéry spolupracoval s hviezdami ako Madonna, Robbie Williams, David Guetta, Wyclef Jean či Nile Rodgers. Na konte má American Music Award, Billboard Music Award, tri MTV Europe Music Awards či dve nominácie na Grammy. Americký magazín Forbes ho v roku 2016 zaradil do zoznamu najsľubnejších mladých Európanov.

Jeho charitatívne projekty pomohli vyzbierať milióny dolárov na boj proti hladu a AIDS. Telo 28-ročného umelca našli v apríli 2018 v hotelovej izbe v Ománe. Tim Bergling, ktorý trpel depresiami, spáchal samovraždu.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #samovražda #benefícia #Avicii