Korben Dallas pokračujú v Bazén Tour, zahrajú aj s Davidom Stypkom

Skupina Korben Dallas pripravuje na jeseň pokračovanie turné k novému albumu Bazén, ktorý vydali v marci tohto roka.

15.09.2019 11:39
Korben Dallas autor foto Matej Kukucka Foto:
Kapela Korben Dallas.
debata

Na jar ho kapela predstavila v deviatich slovenských a českých mestách, v lete na festivaloch Pohoda aj Grape. Na jeseň zavítajú do štyroch slovenských miest, začínajú 25. októbra v Humennom, ďalšími zastávkami budú Prešov (26. 10.), Trnava (20. 11.) a Martin (22. 11.).

"Zhodou okolnosti vo všetkých štyroch mestách budeme mať koncerty v kluboch, v ktorých sme doteraz nikdy nehrali. V Humennom to bude náš prvý koncert vôbec, v Prešove sa tešíme do nového klubu Stromoradie, ktorý otvorila partia ľudí okolo nášho kamaráta Martina Višňovského z Chiki liki tu-a, v Trnave sa tešíme do nového priestoru Malý Berlín, ktorý je súčasťou skvelého projektu Nádvorie a v Martine si konečne zahráme v známom kultúrnom centre Bar Museum,” uviedol pre médiá frontman kapely Juraj Benetin.

Okrem štyroch menších klubových koncertov čakajú Korben Dallas aj tri veľké spoločné koncerty s českou skupinou David Stypka & Bandjeez. Stypka s kapelou sa najprv predstaví ako špeciálny hosť Korbenov v bratislavskom Majestic Music Clube (7. 11.), začiatkom decembra si potom úlohy vymenia na koncertoch v Brne (2. 12.) a Prahe (3. 12.). Stypka sa podobne ako Korben Dallas pohybuje na rozhraní medzi mainstreamovou a alternatívnejšou hudbou. Získal Cenu Anděl 2017 ako sólový interpret roka a v súčasnosti pracuje na novom albume Dýchej.

David Stypka mal spoluprácu s Korben Dallas vyhliadnutú už dávnejšie. "Kedysi som počul nejaký ich album, ale úplne ma dostali až naživo na malej scéne na festivale Colours of Ostrava. Odvtedy som vedel, že s touto kapelou si chcem zahrať. Sú bez preháňania mojou najobľúbenejšou slovenskou skupinou,” doplnil David.

"Davida a kapelu Bandjeez sledujem už pár rokov, teším sa, že majú úspech v Čechách a na Morave, že sa im podarilo preraziť s tvorbou, ktorá, zjednodušene povedané, zvyšuje u poslucháčov latku. Chalani z kapely Bandjeez sú naša krvná skupina, určite to budú skvelé koncerty,” dodáva bubeník Korben Dallas Ozo Guttler.

debata chyba
Viac na túto tému: #bazén #Korben Dallas