Zomrel Ric Ocasek z kapely The Cars, exmanžel Pavlíny Pořízkovej

Newyorská polícia potvrdila, že 75-ročného interpreta našli približne o 16:00 tamojšieho času v jeho byte na Manhattane. Vylúčili cudzie zavinenie a príčinu smrti zatiaľ nezverejnili.

16.09.2019 08:41
Pavlína Pořízková a Ric Ocasek Foto: ,
Modelka Pavlína Pořízková s manželom Ricom Ocasekom na archívnej snímke.
debata

Ric Ocasek sa narodil 23. marca 1944 v Baltimore v Marylande. V roku 1976 založil kapelu The Cars, ktorá vydala sedem albumov. Pôsobili v nej aj Elliot Easton, Greg Hawkes, David Robinson a Benjamin Orr, ktorý zomrel v októbri 2000. Na konte majú hity ako Just What I Needed, Good Times Roll, My Best Friend's Girl, You Might Think, Drive alebo Magic. Formácia v roku 1988 ukončila činnosť, ktorú obnovila v období 2010 až 2011 a následne sa opäť odmlčala. Minulý rok sa žijúci členovia ukázali na uvedení skupiny do Rock'n'rollovej siene slávy.

Ocasek vydal aj sedem sólových albumov a venoval sa tiež produkcii nahrávok pre interpretov ako Weezer, Bad Religion, Suicide, No Doubt alebo The Cribs. Bol tri razy ženatý, pričom z každého manželstva mal dvoch synov. Jeho posledná manželka Pavlína Pořízková vlani oznámila, že sa s muzikantom rozišla. Modelka si rockera zobrala za manžela v roku 1989 a porodila mu dve deti – Jonathana (25) a mladšieho Olivera. Ako informovala stránka Page Six, telo Ocaseka mala nájsť v newyorskom byte práve Pořízková.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Pavlína Pořízková #Ric Ocasek