Boban Markovič Orkestar vystúpi na koncerte v Slovenskom rozhlase

Známy srbský Boban Markovič Orkestar prichádza do Bratislavy, v utorok 17. septembra bude koncertovať vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu.

17.09.2019 07:45
V Bratislave zahrá Boban Markovič Orkestar. Foto:
V Bratislave zahrá Boban Markovič Orkestar.
debata

S touto originálnou balkánskou dychovkou je už roky spojený chýr o špičkovej zábave, ktorú zakladateľ Boban Markovič (*6. mája 1964) a jeho ansámbl potvrdili aj v júni koncertom na Dňoch mesta Banská Bystrica.

Boban Markovič a jeho orchester sídliaci v dedine Vladican Han na juhu Srbska odrážajú spletitý príbeh rómskeho etnika na Balkáne. Repertoár tvoria cigánske klasiky, tance toček a iné, ale predovšetkým hity filmov Emira Kusturicu, ako aj materiál tvorený vlastnými skladbami. Na Slovensku balkánsku dychovku spopularizovali práve skvelé Kusturicove filmy. K dvom z nich, Underground a Arizona Dream, nahrávali hudbu.

Boban Markovič Orkestar už dávno svojím úspechom boduje nielen na starom kontinente. Na konte má množstvo medzinárodných úspechov, tradične sa zúčastňuje významných európskych a zámorských festivalov, ako doma sú už na Pohode, Szigete či Mediawave.

Orkestar nedávno dokončil nový album, nazvaný Mrak. K rovnomennému singlu vydal aj videoklip, ktorý nakrúcal na výletnej lodi v Budapešti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Boban Markovič Orkestar