Skupina Walter Schnitzelsson pripravuje klubové turné

Skupina Walter Schnitzelsson pripravuje klubové turné, koncertovať bude na Slovensku, v Čechách a v Rakúsku.

21.09.2019 08:00
Walter Schnitzelsson Foto:
Slovenská indie rocková kapela Walter Schnitzelsson.
debata

Spolu sa predstavia v dvanástich mestách, koncertnú šnúru začínajú 28. septembra v Banskej Bystrici, ďalšími zastávkami budú Ostrava (3. 10.), Liberec (4. 10.), Hradec Králové (5. 10.), Prešov (17. 10.), Košice (18. 10.), Trenčín (19. 10.), Viedeň (24. 10.), Timelkam (A, 25. 10.), Praha (26. 10.), Brno (30. 10.) a Plzeň (31. 10.).

Stálu trojicu doplní aj štvrtý koncertný člen a chalani budú hrať najmä pesničky z nového albumu Sugar Kids Wont Stop Screaming Konečne nás čakajú poriadne klubové koncerty, ktoré milujeme. Ideme si to poriadne užiť a tešíme sa na všetkých fanúšikov, ktorí do toho idú s nami," uviedol líder kapely Jozef Rezník.

Zaujímavosťou je, že s novým albumom pribudol v kapele aj nový koncertný člen. Gitarista Lukáš Hlaváč sa objavil s Walter Schnitzelsson napríklad na pódiách Pohody a Grape festivalu. Nový zvuk je mohutnejší, plnší a fanúšikovia sa môžu tešiť na riadnu dávku energie a gitár. Ako predkapely sa postupne predstavia Blanch, Genuine Jacks, Papyllon, The Dead Sparrow Collection (A) a Lazer Viking, dodal Rezník.

Trojica mladých hudobníkov, ktorá si hovorí Walter Schnitzelsson, v zostave Jozef Rezník, Jakub Joštiak a Miroslav Michale je na scéne od decembra 2011. V októbri 2013 vydali debutový album Fever. V januári 2016 koncertovali na najprestížnejšom európskom showcaseovom festivale Eurosonic Noorderslag (ESNS) v holandskom Groningene. Vo februári vydali druhý štúdiový album Sugar Kids Won't Stop Screaming, na ktorom ponúkli desať nových skladieb.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #turné #klub #Walter Schnitzelsson