Štartuje turné troch legiend: 30x Müller, Kocáb, Soukup

V pondelok 23. septembra sa v Liptovskom Mikuláši začína séria spoločných koncertov Richarda Müllera, Michaela Kocába a Ondřeja Soukupa.

23.09.2019 07:00
Ondřej Soukup Richard Müller Michael Kocáb Foto: ,
Ondřej Soukup, Richard Müller a Michael Kocáb vyrážajú na spoločné turné.
debata (3)

Trojica známych hudobníkov spolu absolvuje vyše 30 koncertov po Česku a Slovensku. Turné nesie názov „Šansóny a iné piesne“ a program je zostavený zo skladieb, ktoré sa stali hitmi, ale aj z menej známych šansónov.

Všetci traja hodobníci sa poznajú už dávno, no toto bude ich prvé spoločné turné. Keď sa zídu tri osobnosti, nenarazia na seba? „Toho sa báť nemusíme. Nejde o nejakú súťaž eg. Jednoducho sme prijali pozvanie od kamaráta, ku ktorému prechovávame veľký rešpekt. Richard je pre mňa legenda slovenskej šansónovej hudby. Ondra je zase fenomenálny skladateľ obrovského rozsahu, muzikálu, piesní… Každý z nás už toho v živote dokázal dosť na to, aby mal potrebu vystavovať svoje ego.,“ povedal ešte v lete pre Pravdu Michael Kocáb.

Skladby „S cizí ženou v cizím pokoji“, „Rozeznávam“, „V penziónu svět“, či „Milovať teba“ pozná azda každý fanúšik česko-slovenského popu. Hity odznejú aj na česko – slovenskom turné. „Album V penziónu svět je nedostihnuteľný, aj po 30 rokoch nemáte ani na sekundu pocit, že by zastaral. Je to jednoducho fantastická nahrávka. Do smrti budem pánom Horáčkovi a Hapkovi vďačný za to, že som sa tam mohol stretnúť s ľuďmi ako Michael, pani Hegerová či Pert Hapka,“ povedal pre Pravdu Richard Müller k výberu skladieb. „Aj Beatles nás presvedčili o tom, že nikdy nezostarnú,“ komentoval Michael Kocáb.

Onrřej Soukup sa na Penzión svět díva tiež s obdivom i z nadhľadu: „Je strašné, keď tvorca v rozkvete svojich síl zloží fenomenálny album, ktorý už nikdy neprekoná. Som presvedčený, že Horáček kvôli tomu dodnes trpí,“ podotkol uštipačne. A aby si prihrial „svoju polievočku“, dodal, že aj on niekedy žiarli sám na seba a trpí strašnými pocitmi, že nič také dobré sa mu už urobiť nepodarí…

Ako to však bude vyzerať na spoločnom turné? Richard Müller sa najviac teší na pesničky, ktoré na koncertoch v minulosti nehral, a teraz ich je v programe dosť. „Je načase, aby som zaspieval aj niečo iné z mojej doterajšej tvorby. Aj keď sú to staršie pesničky, sú krásne a je mi veľmi ľúto raz a navždy ich odložiť,“ hovorí. Nebudú však chýbať ani hity, bez tých to jednoducho nejde. „Teším sa na Michaela aj na Ondřeja, sú to perfektní chlapi, s ktorými je radosť pracovať,“ vraví. Pomedzi spev bude trio hudobníkov aj spontánne rozprávať.

„Neviem, či Richard úplne vie, čo riskuje, pretože my máme s Ondřejom veľmi veselý vzťah k životu. A ak budeme rozprávať, môže sa stať, že sa budeme smiať až príliš,“ vtipkuje Michael Kocáb. „Ale hlavnou postavou bude Richard, takže celá zodpovednosť bude na ňom a to nás upokojuje,“ dodal.

Ondřej Soukup sa nepovažuje za performera. Je síce uznávaným hudobníkom, no na pódiách nie je celkom doma. Ako priznal, bol trocha zmätený, ale aj príjemne prekvapený, keď ho oslovili. „Som nadšený, že dostanem podporu od skvelých kolegov spevákov, som len začínajúci spevák,“ povedal pre Pravdu. V každom prípade sa mu toto zoskupenie páči. "Máme k sebe ľudsky aj intelektuálne veľmi blízko. A ak si umelci rozumejú, publikum to cíti a ocení. Verím, že to všetko vypáli výborne,“ uzatvára Ondřej Soukup.

Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup štartujú turné v pondelok 23. septembra v Liptovskom Mikuláši a koncertovať budú až do Vianoc. Na Slovensku ich diváci môžu počuť a vidieť vo viac ako dvadsiatich mestách od Ružomberka cez Banskú Bystricu, Nitru, Trnavu, Čadcu, Komárno, Bratislavu, Košice i Michalovce aj inde. Pre veľký záujem pridávajú ešte jedno mesto na východe Slovenska – Sninu. V Česku odohrajú desať koncertov, okrem iného v Plzni, Prahe, Brne, Ostrave či v Uherskom Hradišti.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Richard Müller #Ondřej Soukup #Michael Kocáb