Plácido Domingo obvinený z obťažovania začína sériu vystúpení

Španielsky operný spevák Plácido Domingo, ktorý čelí obvineniam z obťažovania, začne tento týždeň sériu vystúpení v Metropolitnej opere v New Yorku.

24.09.2019 10:50
Plácido Domingo Foto: ,
Plácido Domingo sa po koncerte stretol so svojimi fanúšikmi.
debata

V troch ďalších amerických mestách jeho vystúpenia v súvislosti s obvineniami zrušili, informovala v pondelok agentúra AP.

Svetoznámy spevák v stredu predstaví v opere Macbeth, čo má byť jeho prvé vystúpenie v USA od augustového zverejnenia tvrdení viacerých žien, ktoré ho obvinili zo sexuálneho obťažovania alebo nevhodného správania.

Jedenásť žien prehovorilo o svojich skúsenostiach s Domingom, ktorý je v súčasnosti generálnym riaditeľom opery v Los Angeles. Jedna žena uviedla, že ju v roku 1999 v zákulisí násilne chytil pod róbou za prsník a iné tvrdia, že sa ich bez ich súhlasu dotýkal alebo pokúšal pobozkať. Domingo obvinenia z obťažovania popiera a tvrdenia žien označuje za nepresné. Podľa neho boli len nesprávne pochopené niektoré jeho gestá.

Opera v Los Angeles začala v tejto súvislosti vlastné vyšetrovanie. Metropolitná opera uviedla, že počká na závery vyšetrovania predtým, ako sa rozhodne o prípadných krokoch proti Domingovi. Spevák má v tejto sezóne v Metropolitnej opere trikrát vystúpiť v opere Macbeth a štyrikrát v Madame Butterfly.

Domingo sa minulý mesiac predstavil v operných domoch v Európe, kde ho podľa AP prijali s nadšenými ováciami.

debata chyba
Viac na túto tému: #New York #vystúpenie #sexuálne obťažovanie #Plácido Domingo