Jimmy Page vydá autobiografiu

Anglický gitarista Jimmy Page plánuje vydať autobiografiu. Niekdajší člen legendárnych Led Zeppelin to prezradil v rozhovore pre magazín Uncut.

24.09.2019 14:23
Japan Jimmy Page Foto:
Archívny záber Jimmyho Pagea z Led Zeppelin.
debata

„Určite napíšem autobiografiu. Každých šesť mesiacov mi prinesie niečo nové, o čom môžem písať alebo to komentovať. Som rozhodnutý, že knihu najprv napíšem a potom pôjdem za vydavateľom, pretože nechcem, aby ma obmedzovali termíny,“ uviedol.

Muzikant tiež prezradil, že pripravuje aj ďalšie novinky. „Niečo zverejním na budúci rok. Tento rok ešte oznámim niečo iné, čo sa však nemusí týkať len hudby. Patrím k starej škole, nič neohlasujem príliš skoro,“ vyjadril sa 75-ročný Page.

Kapela Led Zeppelin vznikla v roku 1968 v Londýne, pričom pôvodne sa volala New Yardbirds. Tvorili ju spevák Robert Plant, gitarista Jimmy Page, basgitarista a klávesák John Paul Jones a bubeník John Bonham.

Status superhviezd a následne i legiend im definitívne zabezpečila mimoriadne úspešná štvrtá štúdiová nahrávka, ktorej nedali žiadny názov a zvyčajne sa označuje ako Led Zeppelin IV (1971). Z nej pochádza aj pieseň Stairway To Heaven, ktorá je jednou z najznámejších skladieb skupiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Led Zeppelin #autobiografia #Jimmy Page