Robo Opatovský a Cimbal Brothers vyrazia na vianočné turné

Slovenský spevák Robo Opatovský a kapela Cimbal Brothers vyrazia na spoločné vianočné turné, ktoré odštartujú 1. decembra v Prešove. Následne sa zastavia v Košiciach, Skalici, Trenčíne, Trnave, Michalovciach, Bytči, Bratislave a Handlovej.

26.09.2019 13:09
Spevák Robo Opatovský na párty The Voice Česko... Foto:
Spevák Robo Opatovský na párty The Voice Česko Slovensko.
debata

„Na základe jedného výnimočného koncertu v bratislavskom Babylone, ktorý organizovala kapela Cimbal Brothers a kde som bol jedným z hostí, sme sa dohodli na ďalších spoluprácach. Prvá väčšia bude práve toto turné. Veľmi sa teším na spojenie s týmito vynikajúcimi muzikantmi. Hudobne sme si veľmi porozumeli a pevne verím, že to budú aj návštevníci cítiť. Pokiaľ ide o môj repertoár, je to jasné. Určite zaspievam najväčšie hity z mojich troch vianočných albumov. Nebude chýbať Vianočná pošta, Čas sviečok, Dieťa spí, Vianoce, ale ani ‚nevianočné‘ skladby, ktoré zaznamenali úspech, ako Keď muž miluje ženu, Tancuj!, Natália, Prší a ďalšie. Pôjde o spojenie vianočnej – slávnostnej atmosféry s veselou uvoľnenou náladou, nechceme ľudí ‚uspať‘ len pomalými baladami,“ povedal spevák.

Rodák z Trnavy si zahrá aj na gitare. „Muzikanti z Cimbal Brothers sú vyhratí, skúsení, hudobne vyspelí a veľmi kreatívni. Veľmi sa teším na nové aranžmány mojich skladieb. Ja budem okrem spevu aj hrať na gitare, takže na pódiu bude sedem muzikantov, a to už bude riadny prílev vianočnej energie,“ vyhlásil Opatovský.

Na špeciálne turné sa tešia aj Cimbal Brothers. „Veľmi dobre sme si od začiatku rozumeli a na pódiu nám to spolu super hralo. V našom špeciálnom – cimbalovom prevedení zaznejú aj svetové popové a rockové hity a filmová hudba. Tým, že chceme vyhovieť širokej škále publika, sme vlastne multiinštrumentálna kapela a náš repertoár tvoria okrem svetových a slovenských hitov či filmovej hudby aj vážna hudba. Zahráme teda Bohemian Rhapsody, Montiho čardáš, ale tiež hudbu z filmu Piráti z Karibiku a všeličo iné,“ uviedol huslista František Reiner.

„Určite je sa na čo tešiť, pretože Robo je veľmi muzikálny, hudobne flexibilný a my veľmi radi tvoríme niečo nové a radi prekvapujeme naše publikum. Ja si myslím, že na tomto turné bude veľa hudobných prekvapení, zábavy, bude to šou, bude to o hitoch, o virtuozite a v neposlednom rade o obľúbených vianočných skladbách. Do programu určite zaradíme aj moje špeciálne cimbalové sólo so zaviazanými očami, po ktorom si na každom našom vystúpení užívam dlhotrvajúce standing ovation,“ potvrdil František Reiner.

Robo Opatovský debutoval v roku 1997 albumom Robert Opatovský. Nasledovali nahrávky Nebol som zlý (1998) a Pravá tvár (2000). V rokoch 2002 a 2003 žil striedavo v Japonsku a na Slovensku. Počas tohto obdobia vznikol materiál na album Prílev energie, ktorý sa na trhu objavil v roku 2003. Na konte má tiež nahrávky V tom zvláštnom sne (2005), Swing & Latin (2006), Vianočný album (2009), Vianočný album 2 (2012), Robo Opatovský (2012), Môj život (2014), Robo Opatovský & Overtime (2015), Vianočné duetá (2016) a Unplugged (2017).

Cimbal Brothers založili začiatkom roka 2018 bratia František (cimbal) a Alexander (husle) Reinerovci spolu s Marekom Tarajom (basgitara), Marošom Piskom (bicie), Richardom Danelom (klavír) a Adamom Grožákom (gitara). V súčasnosti pracujú na debutovom albume.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #turné #Vianoce #Robo Opatovský #Cimbal Brothers