Na rozlúčke s Gottom sa očakáva 300 000 ľudí, na omši zaspieva Bílá aj Margita

Slovenskí diváci budú môcť rozlúčku s Karlom Gottom sledovať na obrazovkách RTVS.

09.10.2019 14:37
Karel Gott Foto:
Karel Gott po pražskom koncerte v roku 1999.
debata

Verejná rozlúčka so zosnulým spevákom Karlom Gottom sa bude konať v piatok od 08.00 h do 22.00 h v paláci Žofín na Slovanskom ostrove v Prahe.

Predpokladá sa obrovská účasť ľudí, preto český premiér Andrej Babiš v utorok upozornil, že „na všetkých záujemcov sa vzhľadom na kapacitu možno nedostane“.

„Vo veľkej sále bude vystavená rakva so štátnymi poctami, ľudia sa budú môcť zapísať do kondolenčnej knihy,“ oznámil premiér a dodal, že vláda aj organizátori rozlúčky sa budú snažiť situáciu zvládnuť.

Palác Žofín avizoval, že v prípade veľkého záujmu je pripravený posunúť záver rozlúčky aj po 22.00 h, hoci ani to nemusí stačiť. Podľa Babiša môže na Žofín prísť až 300 000 ľudí.

V sobotu sa bude konať zádušná omša pre pozvaných hostí v Katedrále svätého Víta na Pražskom hrade. Vláda na tento deň vyhlásila štátny smútok. Verejnosť bude môcť sledovať zádušnú omšu na veľkoplošných obrazovkách. Budú umiestnené na treťom nádvorí Pražského hradu a na Hradčanskom námestí. Ako uvádza Ivana Gottová, na omši zaspievajú Lucie Bílá, Eva Urbanová a Štefan Margita.

Slovenskí diváci budú môcť rozlúčku s Karlom Gottom sledovať na obrazovkách RTVS – televízia ju zaradila do programu – Pohrebná sv. omša za Karla Gotta s kardinálom Dukom od 11:00 do 13:00. Mimoriadne správy – Rozlúčka s Karlom Gottom sa na obrazovkách Jednotky začína o 10:30.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohreb #úmrtie #Karel Gott