Karel Gott: Špeciálny program RTVS

Priamy prenos zo svätej omše z Katedrály sv. Víta v Prahe, špeciálne vydanie Noci v archíve a koncerty Karla Gotta na Bratislavskej lýre si v sobotu (12. 10.) budú môcť pozrieť diváci RTVS. V piatok (11. 10.), v deň poslednej verejnej rozlúčky, prinesie RTVS z Prahy spravodajstvo.

10.10.2019 11:01
Karel Gott Foto: ,
Karel Gott počas vystúpenia v Nemecku.
debata (1)

V piatok sa v pražskom Paláci Žofín bude so spevákom lúčiť verejnosť a jeho umeleckí kolegovia. RTVS bude mapovať dianie v Prahe počas celého dňa, divákom prinesie najaktuálnejšie informácie v Ranných správach a v Správach RTVS o 12.00, 16.00 a 19.00 h.

Smútočné vysielanie na Jednotke v sobotu začne o 10.30 h špeciálnym spravodajským štúdiom, ktorým bude divákov sprevádzať moderátorka Janette Štefánková a komentátor Roman Bomboš, priamo z Prahy budú do vysielania vstupovať redaktorky Katarína Vítková a Patrícia Pružinská. O 11.00 h bude vysielanie pokračovať priamym prenosom z pohrebnej svätej omše za Karla Gotta z Katedrály sv. Víta, Václava a Vojtecha v Prahe.

Dvojka sprostredkuje divákom archívne spomienky na život a hudobnú kariéru Karla Gotta o 9.25 h v špeciálnom spomienkovom vydaní relácie Noc v archíve. V nej tvorcovia zaspomínajú na Karla Gotta prostredníctvom archívnych televíznych spomienok, piesní a rozhovorov, väčšinou zo 60. a 70. rokov minulého storočia. V Noci v archíve sa objavia aj raritné archívne zábery, ktoré boli odvysielané len raz, a diváci si ich budú môcť opäť pozrieť po viac ako 40 rokoch. RTVS pre sobotné vysielanie zdigitalizovala staré spravodajské šoty s rozhovorom a vystúpením Karla Gotta z roku 1973 a 1975.

V atmosfére sedemdesiatych rokov budú pokračovať spomienky na tohto jedinečného československého umelca aj v podvečernom vysielaní. Od 16.45 h Dvojka ponúkne vybrané vystúpenia Karla Gotta na Bratislavskej lýre postupne v rokoch 1974 1976.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Karel Gott