Karel Gott mal noblesu v génoch

"Od rodičov dostal v génoch slušnosť, noblesu a džentlmenstvo," povedala Jiřina Bohdalová vo svojom prejave v sobotu počas pohrebu Karla Gotta v pražskej Katedrále svätého Víta. Bol i "človek z mäsa a kostí", ktorý sa veľakrát mýlil, padol a znovu vstal.

13.10.2019 20:00
Bratislavská lýra 50 Foto: ,
Karel Gott (1939 - 2019)
debata

Jiřina Bohdalová pripomenula, že o príhovor ju požiadal samotný spevák, s ktorým boli „celoživotní kamaráti“. Zádušná svätá omša pri príležitosti Gottovho pohrebu sa začala v Katedrále svätého Víta na Pražskom hrade krátko po 11. hodine, slúžil ju kardinál Dominik Duka, ktorý poďakoval Bohu za dar života, ktorým bol Gottov život.

Modlitbu počas omše predniesli herec Jiří Bartoška a bývalá prvá dáma ČR Dagmar Havlová. Speváčka Lucie Bílá vystúpila s piesňou Ave Maria a neskôr spolu s Vojtěchom Dykom zaspievali Pie Jesus. Operní speváci Eva Urbanová a Štefan Margita zaspievali Panis Angelicus Césara Francka.

Do katedrály mali na základe želania rodiny vstup len pozvaní hostia. Karel Gott zomrel 1. októbra krátko pred polnocou vo veku 80 rokov v kruhu svojej rodiny. Spevák v polovici septembra oznámil, že trpí akútnou leukémiou. Poruchu krvotvorby mu lekári diagnostikovali už pred pol druha rokom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Karel Gott #rozlúčka s Karlom Gottom