Lenny Kravitz sa vráti na Slovensko

Spevák a multiinštrumentalista Lenny Kravitz ohlásil celosvetové turné Here to Love Tour 2020. Po dvoch rokoch v lete zavíta aj na Slovensko a vystúpi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

19.10.2019 09:00
LENNY KRAVITZ BA Jano Stovka 2 Foto:
Lenny Kravitz na koncerte v Bratislave.
debata

Návštevníci sa môžu tešiť na prierez tvorbou Lennyho Kravitza. Okrem najväčších hitov ako American woman, Fly away, I belong to you, Ain't over til it's over či Again, ktoré mapujú hudobníkovu tridsaťročnú kariéru, zaznejú aj najčerstvejšie skladby z poslednej štúdiovky.

Na jedenástom albume s názvom Raise Vibration Lenny Kravitz spája rock n’roll, funk, blues a soul, prináša tvorivé znovuzrodenie a smelú a živú hudbu.

Lennyho Kravitza považujú za jedného z vynikajúcich rockových hudobníkov našich čias, vnímavého k mladíckej inšpirácii, no obohateného tromi desaťročiami skúseností.

Spevák a multiinštrumen­talista počas hudobnej kariéry prekročil hranice žánru, štýlu, rasy a postavenia. V jeho tvorbe cítiť prvky soulu a vplyvy rocku a funku 60. a 70. rokov.

Cenu Grammy vyhral až štyrikrát za sebou a je držiteľom rekordu najvyššieho počtu víťazstiev v kategórii najlepší mužský rockový spevácky výkon. Okrem desiatich štúdiových albumov, ktorých sa celosvetovo predalo 40 miliónov, verejnosť vníma umelca aj ako fashion ikonu a uplatnil sa aj vo svete filmu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lenny Kravitz #koncert Bratislava