Dymytry v Bratislave

Pražská skupina svojou koncertnou povesťou sľubuje poriadne odviazaný mikulášsky večierok pre všetkých, ktorí obľubujú tvrdú metalovú smršť.

08.11.2019 08:00
dymitry Foto:
Dymytry
debata

Svoj nový album Revolter a všetky dôležité a obľúbené skladby viac ako päťnásťročnej úspešnej kariéry DYMYTRY predstaví 7. decembra 2019 v Bratislave.

Ateliér Babylon tak pokračuje v prezentácii úspešných českých skupín všetkých žánrov. Po popovej senzácii MIRAI (21.11.2018), legendárnom Čechomore (4.12.2019) sa na jeho pódiu v závere tohto roka objaví aj psy-coreová legenda v maskách – skupina DYMYTRY.

DYMYTRY založil v roku 2003 syn zakladateľa skupiny Arakain, gitarista Jiří Urban ml., ktorý vystupuje pod menom Dymo. Už od vzniku sa skupina bráni zaškatuľkovaniu a rada experimentuje. Ich vlastný štýl psy-core je definovaný tak, že jediným pravidlom je nemať pravidlá a všetko je dovolené. Táto voľnosť dovoľuje skupine prepájať rôzne žánre hudby a dáva vyniknúť hudobnému majstrovstvu jej členov.

Základ tvorí energická hra bubeníka Miloša „Mildora“ Meiera, ktorý patrí k uznávaným bubeníkom a okrem Dymytry hrá aj so svetoznámym gitaristom Gusom G. K nemu sa pridáva basová linka Artura R2R Mikhaylova, ktorý rád expreimentuje aj s dubstepom a elektronikou. Rytmickú sekciu dopĺňajú ostré gitary Jana „Gorgy“ Görgela, ktorý sa podieľa aj na svetelnej a vizuálnej šou a zakladateľa a v Prahe a Londýne vyštudovaného baletného majstra Jiřího “Dyma” Urbana, ktorý svoju hru obohacuje o nezvyčajné tanečné kreácie. Nad tým znie sugestívny spev speváka Jana “Protheusa” Macků, ktorý je aj autorom väčšiny textov.

Prepojenie všetkých spomínaných atribútov vytvára svojbytnú značku DYMYTRY, ktorá si v Čechách získala množstvo skalných fanúšikov a ocenení. V zatiaľ poslednej ankete Zlatý slavík sa umiestnili na šiestom mieste a v uznávanej ankete Řebřík na druhom mieste. Bubeník Miloš Meier bol v ankete Rádia Beat a časopisu Rock&Pop zvolený do českej superskupiny spolu s legendami Michal Pavlíček, Kamil Střihavka, Vladimír “Guma” Kulhánek, Jan Hrubý a Roman Dragoun. Počas svojho úspešného pôsobenia si DYMYTRY postupne získava čoraz silnejšiu základňu fanúšikov aj na Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Atelér Babylon