Phil X predstavil videoklip No Woman Of Mine.

Novinka gitaristu Phila X - No Woman of Mine je inšpirovaná tým najlepším zvukom klasického archívu rockových nahrávok. Napriek tomu znie aktuálne a súčasne.

18.11.2019 17:00
Phil X Foto:
Začiatkom novembra zavítal do Bratislavy gitarista, ktorý si fanúšikov získal najskôr na YouTube a neskôr zachránil kapelu Bon Jovi.
debata

V druhej polovici nultých rokov sa stal prvým gitarovým YouTuberom a o niekoľko rokov neskôr nahradil Richieho Samboru v slávnej štadiónovej kapele Bon Jovi. To už mal za sebou spoluprácu s takými menami ako Chris Cornell, Avril Lavigne, Adam Lambert, Kelly Clarkson, Orianthi, Rob Zombie či Alice Cooper. Reč je o poprednom americkom gitaristovi Philovi X, ktorý v Európe so svojou kapelou The Drills vydáva EP s názvom Stupid Good Lookings, Vol. 1. Vo videoklipe k skladbe No Woman Of Mine pozýva poslucháča do štúdia, kde pieseň vznikala.

Phil X si vydobyl hudobné ostrohy ako vyhľadávaný štúdiový muzikant, ktorý spolupracoval s umelcami ako Tommy Lee, Alice Cooper, Orianthi alebo Rob Zombie. Celosvetovú popularitu si v gitarovej komunite získal pred desiatimi rokmi v úlohe jedného z prvých gitarových influencerov, keď na kanále na YouTube predvádzal historické vintage gitary. V roku 2011 dočasne nahradil Richieho Samboru v skupine Bon Jovi. V roku 2013 sa stal stálym koncertným členom kapely, v roku 2016 stálym členom kapely a zúčastnil sa aj legendárneho vystúpenia pre Rock and Roll Hall of Fame v roku 2018.

Po odchode Samboru v roku 2013 doslova kapelu zachránil. „Na turné Because We Can, ktoré sa neskôr premenovalo na Because We Did, sa vďaka tomu Richieho odchod nijako nepodpísal. Phil hral od srdca a s chuťou. Stačí sa pozrieť na jeho úsmev od ucha k uchu behom vystúpení,“ popisuje v monografii Bon Jovi autor a novinár Bryan Reesman.

Počas pobytu Bratislave hudobník prezradil, že na jar budúceho roka pripravuje so svojou kapelou The Drills aj európske turné, pričom medzi zastávkami by mali byť aj mestá Viedeň, Praha a v rokovaní je aj Bratislava.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richie Sambora #Bon Jovi #Phil X