Skupina Para odohrá na jeseň koncerty po Slovensku

Od vydania albumu Brutálna zostava ubehlo už pätnásť rokov. Kapela Para si výročie svojej prelomovej nahrávky pripomenie naživo už o pár týždňov koncertmi v troch slovenských mestách, pričom tri zo štyroch podujatí sa už stihli vypredať napriek pridanému vystúpeniu v Bratislave.

20.11.2019 11:00
skupina Para Foto: ,
Od vydania albumu Brutálna zostava ubehlo už pätnásť rokov.
debata (1)

Brutálna zostava ide našou krajinou, tak nazvala Para svoje tohtoročné štvorkoncertné jesenné turné v Piešťanoch (23.11.), Lučenci (30.11.) a Bratislave (5. a 8.12.). Jedna z najaktívnejších slovenských kapiel si ním pripomenie vznik kultovej nahrávky Brutálna zostava z roku 2004. Išlo o jeden z prvých radových albumov Pary s obľúbenými piesňami ako Matamatomatahari, Prví poslední, Keď ťa stretnem a mnohé iné, ktorými počas dlhoročnej existencie opakovane roztancovávali davy na klubových koncertoch aj letných festivaloch.

Para je stálou súčasťou domácej scény už viac ako 24 rokov. Neustála chuť tvoriť, vymýšľať nové aj nadžánrové spolupráce a experimenty, popritom sa spoločensky angažovať a nebáť sa vyjadriť k aktuálnemu dianu či politike je to, čo Paru odlišuje od bežnej stereotypnej rockovej kapely. Počas viac ako dvoch dekád pôsobenia vydali sedem abumov, pričom ten posledný, Našou krajinou, získal cenu za Album roka Radio_Head Awards 2018. Bezpros­trednosťou a energiou, ktorú do hudby vkladajú sa stali jednou z najvyhľadáva­nejších slovenských koncertných skupín.

V rámci turné Brutálna zostava ide našou krajinou odznejú piesne z výročného albumu naživo aj s hosťami, ktorí sa na nahrávke podieľali. Špeciálne koncerty zahrajú v troch mestách – v Piešťanoch, Lučenci a Bratislave. Nakoľko sa piešťanský a bratislavský koncert vypredali bleskurýchle a záujem o lístky pretrvával, pridala kapela Para ešte jeden koncert v Bratislave. Aj ten je však už momentálne vypredaný a posledné vstupenky tak kúpite už len do Lučenca.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Para #Radio Head Awards #Brutálna zostava