Vyhlásili nominácie na Ceny Grammy

Viacero nominácií na budúcoročné Grammy si vyslúžila formácia Bon Iver pod vedením Justina Vernona. Ich album I, I vstupuje do hry o najlepší album v oblasti alternatívnej hudby, ale súťaží tiež o najlepší album roka vôbec a skladba Hey, Ma sa ocitla medzi najlepšími nahrávkami roka.

21.11.2019 07:00
Grammy Nominations Lizzo Foto:
Najviac nominácií získala speváčka Lizzo.
debata (1)

„Hoci je album i, i úprimnou výpoveďou Justina Vernona, nevyhol sa ani odkazu na aktuálne dianie vo svete. Na albume nájdete aj skladbu, ktorú vytvoril presne v ten deň, keď sa Amerika v roku 2016 dozvedela meno nového prezidenta. Album navyše nahrávali pár kilometrov od hranice s Mexikom,“ uvádza hudba_fm. Príjemne znejúca hudba upriamuje pozornosť aj na klimatické zmeny a na potrebu spolupráce.

Viacero šancí na Grammy má aj Ariana Grande -za nahrávku roka (7 Rings), album roka (Thank U, Next), aj za nejlepší sólový popový výkon (7 Rings) a za najlepší popový výkon dua (Boyfriend). Najviac nominácií si tentoraz vyslúžila rapová speváčka a skladateľka Lizzo. Môže získať cenu za nahrávku roka (Truth Hurts), za pieseň roka (Truth Hurts), ale aj za album roka (Cuz I Love You – Deluxe) a môže sa stať aj najlepšou novou umelkyňou.

Rovnako môže byť ocenená za najlepší sólový výkon, za najlepší R&B výkon aj za najlepšie tradičné R&B vystúpenie.či najlepší súčasný mestský album.

Albumom roka sa môže sať I,I (Bon Iver), Norman F***ing Rockwell! (Lana Del Rey), When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Billie Eilish) či Thank U, Next (Ariana Grande), I Used To Know Her (H.E.R.), 7 (Lil Nas X), Cuz I Love You (Lizzo) alebo Father Of The Bridge (Vampire Weekend). Nahrávkou roka môže byť Hey, Ma (Bon Iver), Bad Guy (Billie Eilish), 7 Rings (Ariana Grande), Hard Place (H.E.R.), Talk (Khalid), ale tiež Old Town Road (Lil Nas X Featuring Billy Ray Cyrus), Truth Hurts (Lizzo) alebo Sunflower (Post Malone & Swae Lee).

Najlepších nováčikov predstavila 15-násobná držiteľka Grammy Alicia Keys. Objavom roka sa môžu stať Black Pumas, Billie Eilish, Lil Nas X, LIZZO, Maggie Rogers, Rosalía, Tank and the Bangas alebo Yola.

Prestížne hudobné ceny Grammy, ktoré každoročne udeľuje americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Grammy #Ariana Grande #Bon Iver #Lizzo