Ceny American Music Awards ovládla Taylor Swift, bodovala aj Billie Eilish

Americká speváčka Taylor Swiftová získala pri udeľovaní hudobných cien American Music Awards (AMA) šesť ocenení, vrátane ceny pre umelca roka.

25.11.2019 09:08
Taylor Swift Foto:
Taylor Swift počas udeľovania American Music Awards 2019.
debata

Prekonala tým doterajšieho držiteľa najvyššieho počtu týchto trofejí, kráľa popu Michaela Jacksona. Dvadsaťdeväťročná umelkyňa bola tiež vyznamenaná čestnou cenou pre umelca desaťročia.

Selena Gomez počas  udeľovania American Music...
Paula Abdul počas udeľovania American Music...
+19Carrie Underwood  počas udeľovania American...
„Tento rok sa toho toľko udialo. Veľa dobrého, ale aj veľa komplikovaných vecí,“ uviedla Swift. Očakávalo sa, že speváčka počas slávnostného večera v americkom Los Angeles bude komentovať roztržku so šéfom spoločnosti, ktorá vydala jej prvých šesť albumov. Speváčka sa k sporu nakoniec nijako nevyjadrila, hoci bola oblečená do bielej košele s názvami svojich dosiek.

Swiftová v kategórii umelec roka prekonala napríklad ďalšiu stálicu popovej hudby- Arianu Grande alebo rapera Drakea.

Medzi ďalšími ocenenými bola aj sedemnásťročná speváčka a skladateľka Billie Eilish, ktorá sa svojím podmanivým imidžom získala cenu za najlepšieho nového umelca a vyhrala v kategórii alternatívy rock. „Keď som vyrastala, milovala som vás všetkých. Nemôžem uveriť tomu, že sa na mňa teraz všetci pozeráte,“ dojala sa Eilish v ďakovnej reči na adresu slávnych umelcov, ktorí sedeli v prvom rade.

Cenu za duet roka vyhrala americko-mexicko-kubánska speváčka Camila Cabello spoločne so svojím kanadským priateľom Shawnom Mendesom za hit Senorita. Ocenený bol aj soundtrack k oscarovému filmu Bohemian Rhapsody o skupine Queen.

O nomináciách na American Music Awards rozhoduje počet predaných albumov. Víťaza potom na rozdiel od hudobných cien Grammy, ktoré sú udeľované na základe hlasov členov americkej hudobnej akadémie, volia hudobný fanúšikovia na internete.

debata chyba
Viac na túto tému: #Selena Gomez #Taylor Swift #American Music Awards #Billie Eilish