Štefan Štec vydáva nový album

Štefan Štec so skupinou Fajta vydáva nový album Duje vitor. Ten ponúka 16 skladieb, okrem úprav ľudových piesní aj v netradičnom aranžmáne skladbu Vyvedený z miery skupiny IMT Smile či pesničku Duje Vitor, kde hudobný aranžmán na Štefanov text urobil Eddie Stevens, partner speváčky Jany Kirschner.

27.11.2019 16:00
stefan stec foto tasr frantisek ivan Foto: ,
Štefan Štec
debata

Na albume sú piesne Urvala sia struna, Pid oblačkom, Bači Jašov, Plyve kača, Hora, hora, Do domu, do domu, A na našim dvori, Ideme, ideme, Hej, hej, Maryjko, Starodavna hucuľska, Verbovaja doščečka, Chodyt maty * Kolomyjka, Kolo ričky, Vyvedený z mieri, Duje vitor a Raj rozviv sia * Prečistaja ďiva. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Veľmi sa teším, že už po roku sme vydali druhý album a hlavne že sa podaril presne tak, ako som si ho predstavoval. Volá sa Duje vitor, pretože je to naozaj taký nový vietor. Tentoraz sme sa s Fajtou snažili nájsť inovácie v tvorbe, a to hudobne aj textársky.

Taktiež som sa snažil pohrať aj s mojím hlasovým prejavom a pridali sme aj vokály. CD som venoval všetkým, ktorí milujú tradíciu a nepoznajú hranicu. Aj my sa totiž prechádzame po rôznych rusínskych regiónoch, ale nekladieme hranice našej inšpirácii a tvorbe. Aby si aj o 100 rokov mohol niekto povedať, že aha tak títo do tradície prispeli vlastným podielom, uviedol pre médiá spevák.

Štefan Štec na seba upozornil v roku 2017 vo folklórnej súťaži RTVS Zem spieva. V civile je redaktorom národnostného rusínskeho vysielania RTVS v Košiciach.

Je zároveň aj umeleckým vedúcim Folklórneho súboru Hornád. V máji 2018 vydal debutový album s názvom Poletiv by'm na kraj svita. V lete 2018 ho Ivan Tásler pozval ako hosťa na koncerty skupiny IMT Smile. V novembri tohto roka absolvoval už vlastnú koncertnú šnúru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Štec