Peter Cmorik oslavuje advent vianočnou piesňou

K interpretom, ktorí si do svojho repertoáru pridali vianočnú pesničku, sa v týchto dňoch zaradil aj slovenský hitmaker Peter Cmorik. Vypočujte si jeho Vianočný punč.

07.12.2019 19:00
PC BAND Jano Stovka Foto:
Peter Cmorík s kapelou pozývajú vypočuť si ich Vianočný punč.
debata

Oslava sviatkov radosti a pokoja, ktoré ľudí spájajú azda najviac, sa blíži a na vianočnú nôtu stavil i populárny spevák Peter Cmorik. So svojou kapelou vydal novú skladbu Vianočný punč. Skladbou si pripíja na pokoj, pohodu, ale aj na zdravie všetkých ľudí dobrej vôle.

„Vianočnú pieseň sme chceli spraviť už dlhšie. V lete na to však nebýva priestor, množstvo koncertov a festivalových vystúpení nám väčšinou nedovolí na niečo podobné ani len pomyslieť. V rámci kapely sme však prijali isté opatrenia a pracujeme spôsobom, že si stanovíme dátumy, deadliny a zrazu všetko funguje tak, ako má,“ prezrádza obľúbený slovenský umelec a dvojnásobný otec Peter Cmorik.

Že by v ňom práve rodičovský status naštartoval to pomyselné, hĺbavejšie vnímanie Vianoc? „Chcel som vymyslieť isté, nazvime ho dospeláckym, prepojenie k Vianociam, a vzišiel z toho punč. Aj ten totiž súvisí s atmosférou Vianoc, ktoré sú predovšetkým o stretnutiach ľudí a rodiny. Nejeden z nás, žiaľ, nemá na udržiavanie rodinných pút dostatok času počas roka a práve Vianoce sú tým najidelálnejším časom podobné neduhy napraviť. Uvoľnená atmosféra, ktorá sviatky sprevádza a je s nimi výsostne spojená, napokon inšpirovala aj nás,“ priznáva okolnosti vzniku novinky Cmorik.

„Keďže ku skladbe sme natočili video s vloženým textom, ľudia si ju môžu zaspievať spolu s nami. Budú tak mať príjemný pocit aj z obrazu. Túto neľahkú úlohu skvele zrealizoval Laco Rychtárik, ktorý pre nás robí už tretí rok a tešíme sa na ďalšiu plodnú spoluprácu aj v budúcnosti,“ prezradil spevák.

No a keďže dnešná digitálna doba dokáže zázraky, v skladbe Petra Cmorika budete počuť i japonský detský zbor. „Samozrejme, neboli sme v Japonsku a ani zbor neprišiel k nám. Nahrávku zboru sme získali zo štúdiových bánk a veľmi sa z nej tešíme."

Skladbu napísal gitarista Maroš Goga a pôvodná nahrávka vôbec nemala vianočný podtext. „Keď sme v našich pripravovaných skladbách hľadali vhodného adepta, zdalo sa mi, že táto by tou vianočnou predsa len mohla byť,“ smeje sa Peter Cmorik a dodáva, že ju pravili a "dali do nej všetky prísady, ktoré by vianočný song mal obsahovať.“

Text napísal Milan Hodáľ, Peter ho upravil a dopísal refrén. „Naše piesne nahrávame v Randall štúdiách u Zoliho Tótha v Seredi, ktorý nám aj pomáha skladby aranžovať a je neoddeliteľnou súčasťou nášho tímu,“ dodáva spevák.






© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #skladba #Peter Cmorik