Prúdy oslávia päťdesiatku albumu Zvoňte zvonky

Zásadný album československej hudobnej scény z konca šesťdesiatych rokov Prúdy - Zvoňte zvonky oslavuje tento rok päťdesiatku.

10.12.2019 07:00
debata

V bratislavskom klube Babylon si ho Prúdy v utorok pripomenú naživo jediným špeciálnym koncertom.

Pred vypredaným hľadiskom Prúdy zahrajú všetky skladby z prelomového albumu, ktorý definoval to najlepšie z vtedajšej bigbítovej slovenskej tvorby. V klube tak zaznejú nezabudnuteľné skladby Zvonky zvoňte, Pred výkladom s hračkami, Balada o smutnom Jánovi, Jesenné litánie, Keď odchádza kapela, Poď so mnou, Čierna ruža a ďalšie.

Zvoňte zvonky

Pavol Hammel si spolu so súčasnou zostavou Prúdov (František Griglák – gitary, Anton Jaro – basgitara, Peter Preložník – klávesy a Teo Skovay – bicie) zaspomína aj na dôležitých spoluhráčov, bez ktorých by legendárny album asi nevznikol. Čestné miesto na koncerte bude patriť aj Mariánovi Vargovi a Fedorovi Frešovi.

Súčasťou koncertu bude prezentácia kompletu Marián Varga – Collected Works I., ktorý obsahuje 16 albumov, a otvára ho práve legendárny album Zvoňte zvonky. Album k päťdesiatke dostane 13. decembra 2019 aj výpravnú reedíciu, ktorej podrobnosti prezradia až na utorkovom koncerte. O nadčasovosti albumu a stálej obľube skupiny svedčí aj veľký záujem o koncert, ktorý je, bohužiaľ, už niekoľko týždňov beznádejne vypredaný. Pre všetkých, ktorým sa nepodarilo získať vstupenky, má organizátor aspoň malú satisfakciu. Koncert sa bude nakrúcať a dokument z neho by mal byť neskôr dostupný všetkým.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prúdy