Festival Grape sa rozlúči s piešťanským letiskom

Festival Grape sa bude na budúci rok v tradičnom augustovom termíne konať naposledy na letisku v Piešťanoch. Oznámili to jeho organizátori s tým, že pre ďalšie ročníky budú hľadať iné miesto.

11.12.2019 07:00
debata

Trnavský samosprávny kraj ako väčšinový vlastník letiska pôvodne v roku 2020 už s festivalom nepočítal, teraz došlo ku kompromisu.

„Dohodli sme sa so županom Jozefom Viskupičom, že sa spoločne budeme snažiť nájsť vhodný priestor v Trnavskom kraji, kde by sme sa vedeli presťahovať, a do dvoch rokov pripraviť nový festivalový areál. Prioritou bude ostať v okolí Piešťan, a tak už spolupracujeme aj s primátorom Petrom Jančovičom na nájdení priestoru. Nebude to, samozrejme, ľahké, keďže festival potrebuje plochu niekoľko desiatok hektárov,“ informovali organizátori Grape na sociálnej sieti.

Festival, na ktorý každý rok chodí 20-tisíc ľudí, doplatil na snahu vedenia Trnavského samosprávneho kraja „rozlietať“ piešťanské letisko. Po dlhých rokoch začali z Piešťan lietať chartrové lety do dovolenkových destinácií v Turecku a Egypte, v budúcnosti by ich malo byť ešte viac. Kraj sa ako majoritný akcionár spoločnosti Letisko Piešťany snaží vrátiť letisku jeho pôvodnú funkciu, čo znemožňuje organizovanie hudobného festivalu.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival Grape #Piešťany