Goran Bregović opäť poteší slovenských fanúšikov

Svetovo uznávaný skladateľ a nekorunovaný kráľ balkánskej hudby Goran Bregović so svojim Wedding and Funeral Bandom má nespočet fanúšikov aj na Slovensku.

16.12.2019 07:00
Goran Bregovic Foto: ,
Kráľ balkánskej hudby Goran Bregović.
debata

Svedčí o tom množstvo doteraz vypredaných koncertov a nadšenie všetkých, ktorí sa na jeho koncertoch dobre zabavili. V rámci svetového turné zavíta Goran Bregović na budúci rok do Bratislavy. 3. júna 2020 odohrá v bratislavskej Eurovia aréne skladby z aktuálneho albumu Three Letters From Sarajevo a samozrejme aj všetky divákmi obľúbené svetoznáme hity ako Kalashnikov, Gas Gas, Mesećina, Hopa Cupa, Balkaneros a ďalšie.

Český hudobný publicista Jiří Moravčík o aktuálnom albume Three Letters from Sarajevo napísal: „Bregović uviedol na svetovú scénu balkánske dychovky, za čo mu partí veľká vďaka. Jeho nový album Tri listy zo Sarajeva prináša silný humanistický podtext, nech je akokoľvek vyvažovaný obvyklou tanečnou bujarosťou. Venoval ho rodnému Sarajevu. Mestu, ktoré počas vojny v Juhoslávii zažilo krvavé bombardovanie. Bregović dobre vie, čo ľuďom ponúknuť: jeho osobitá a poslucháčsky ústretová verzia balkánsko-rómskej popmusic doplnená na búrlivo tanečných koncertoch početným Wedding and Funeral Bandom ho stále radí medzi vysoko žiadaných hudobníkov.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Goran Bregović