IMT Smile v Babylone roztancovali publikum

Po veľkých halách IMT Smile tento rok stavil na klub a urobili dobre. Do posledného miesta zaplnený Ateliér Babylon vytvoril v stredu večer medzi skupinou a divákmi od prvých tónov veľmi blízky vzťah.

19.12.2019 12:41
IMT SMILE BABYLON 18-12-19 Foto:
IMT Smile v stredu v Ateliéri babylon rozospievali a roztancovali pubikum.
debata

Kvôli limitovanej kapacite klubu práve rýchlosť rozhodovala o získaní vstupeniek na špeciálne klubové predvianočné koncerty v Bratislave. V čase, keď už vyzeralo, že ich tradičné decembrové koncerty tento rok nebudú, oznámili fanúšikom potešujúcu správu s dátumom prvého koncertu. Ten bol za pár hodín vypredaný a podobne rýchlo sa vypredal aj pridaný druhý koncert.

„O týchto koncertoch sme rozhodli naozaj na poslednú chvíľu. Bolo to na mnohé žiadosti fanúšikov a priaznivcov skupiny. Nechceli sme ale veľké koncerty ako doteraz. Skôr nás lákalo užiť si po čase klubovú atmosféru. Je to pre nás tiež taký vianočný darček a mám z toho veľkú radosť,“ povedal Ivan Tásler

Nečakaný hosť Lasky plával na rukách divákov

V úvode zazneli najnovšie skladby zo zatiaľ posledného albumu Budeme to stále my a Poď so mnou, spev z publika sa násobil pri starších hitoch Čo ak, Nedá sa újsť, Opri sa o mňa, či Nepoznám.

Po jednej z najstarších skladieb prišiel na pódium nečakaný hosť, spevák Lasky zo skupiny Para. Za nadšenej pomoci publika s ním IMT Smile zaspievali skladbu Otec, veľký hit jeho domovskej kapely. A nechýbal ani klasický Laskyho stage diving (skok z pódia do davu) a crowd surfing („plavba“ speváka na rukách divákov po hľadisku). Po rozjarenom kúsku Ivan Tásler zaspieval emotívnu novinku Príliš osobná známosť.

Po nej sa zas spoločne spievalo a z hľadiska sa ešte hlasnejšie ozývali kompletné texty dnes už klasických „smajloviek“ Veselá pesnička, Duch človeka a Kapela. Neskôr sa k spevu pridal aj tanec. Pri Niekto ako kráľ, Len tebe a Exotika (doplnená o tému z filmu Krstný otec, motív Santa Claus Is Coming To Town a klasickú A ja taka dzivočka, či jednoducho Cingi lingi bom) už tancovali aj všetci na balkóne.

O finále sa postarali najväčšie hity Ľudia nie sú zlí a Hej Sokoly. Spolu so skladbou Bozk to však rozjasanému publiku v žiadnom prípade nestačilo. Silným potleskom si vyžiadalo prídavok. Za odmenu dostali Najkrajšie Vianoce a skladbou Vyvedený z miery sa koncert po ďalšom dlhotrvajúcom potlesku skončil.

V intímnej atmosfére klubov dobré pesničky vyniknú

Viac ako dvojhodinová šou bola neustála výmena energie medzi javiskom a hľadiskom. Na konci bolo jasné, že obidve strany si jej dali a získali viac než dosť. Klubová blízkosť interpreta a diváka tvorbe IMT Smile dokonale sedí a treba ju zažiť. V intímnej atmosfére, bez veľkých efektov, obrazoviek a iných prvkov, ktoré doplňajú koncerty v halách, dokáže oveľa silnejšie upriamiť pozornosť na to najpodstatnejšie – na dobré pesničky.

Ďalšie špeciálne predvianočné klubové koncerty má IMT Smile naplánované na sobotu 21.12. 2019 v Ateléri Babylon v Bratislave, 9.1.2020 v klube Stromoradie v Prešove a 10.1.2020 v Kul­turparku v Košiciach. Všetky sú však už dávno vypredané.

„Ani koncerty v Prešove a Košiciach pôvodne neboli v pláne, ale po ohlásení bratislavských koncertov sa ozývali aj fanúšikovia z Východu, tak sme sa rozhodli urobiť klubové koncerty aj tam. Veľmi sa na nich teším. Na mieste, kde je teraz v Prešove klub Stromoradie, sme kedysi nakrúcali klip k skladbe Veselá pesnička. A klub rozbehli chlapci zo skupiny Chiki liki Tu A, s ktorými sme v Prešove približne v rovnakom čase začínali s hudbou. Bude to určite veľmi príjemný návrat,“ povedal po koncerte líder IMT Smile, Ivan Tásler.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #IMT Smile