Na Pohodu príde aj Stormzy

Festival sa uskutoční od 9. do 11. júla na trenčianskom letisku a vystúpia počas neho tiež The Libertines, Wolf Alice, Metronomy, Archive a mnohí ďalší.

30.12.2019 14:00
Stormzy Foto:
Hudobním Stormzy na udeľovaní cien magazínu GQ Muž roka.
debata

Na 24. ročníku multižánrového festivalu Pohoda vystúpi aj britský rapper Stormzy. Podujatie sa bude konať od 9. do 11. júla na letisku v Trenčíne a účasť na ňom predtým potvrdili aj Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, The Libertines, Metronomy, Wolf Alice, ZHU, Floating Points, Archive, JPEGMAFIA, Kevin Morby, Black Midi, Confidence Man, Hatari, Shame, Yves Tumor, Kokoroko, Emel Mathlouthi, Iva Bittová a Dunaj, Wooze, Pengshui, Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, Black Country, New Road, Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, PoiL, Chai, Bazzookas, Malox a Shht.

Stormzy s rapovaním začal už ako jedenásťročný. Debutoval v roku 2013, keď ponúkol zdarma na stiahnutie 168: The Mixtape. O rok neskôr vydal EP nahrávku Dreamers Disease a vo februári 2017 uviedol na trh debutový štúdiový album Gang Signs & Prayer, s ktorým dobyl albumový UK Chart. Rapper získal napríklad šesť MOBO Awards a v ankete BBC Sound of 2015, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka, sa umiestnil na tretej priečke. Na konte má napríklad aj dve BRIT Awards či jednu Ivor Novello Award. V decembri 2019 mu vyšiel druhý album Heavy Is the Head, ktorý sa dostal v UK Charte na druhú priečku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stormzy #Pohoda 2020