Postráž mi Emmu! Pozrite si akčný klip Emmy Drobnej s formáciou Ultrazvuk

Videoklip zachytáva vtipný príbeh, ktorý je síce vymyslený, no môže sa prihodiť akémukoľvek mužovi s horkokrvnou polovičkou. O jeho réžiu sa postarala Veronika Donutková.

30.12.2019 16:00
Emma Drobná, Ultrazvuk Foto:
Klip k hitu Postráž mi Emmu.
debata

Rapová formácia Ultrazvuk zverejnila videoklip ku skladbe Postráž mi Emmu, v ktorej si s Vecom a Tonom S. zaspievala Emma Drobná. Pieseň pritom pochádza z ich eponymného albumu Ultrazvuk, ktorý vyšiel ešte na jar 2019.

Speváčku oslovil s ponukou na spoluprácu Vec. „Keď som písal text refrénu, napadol mi rým Zem nebola rovná, ani ja taká drobná. Hneď som si spomenul na Emmu a jej dávnejšiu minikauzu. Prišlo mi to ako celkom chytrý spôsob, ako by si z toho mohla vystreliť. S malou dušičkou som jej zavolal a opýtal sa jej, či by do toho šla. A ona sa rozhodla správne, pretože súhlasila,“ zasmial sa známy rapper. „Koncept skladby vymyslel Braňo a Emme bola prakticky ušitá na mieru. Musím sa priznať, že donedávna som bol dosť skeptický pri rečiach o spolupráci so slovenskými speváčkami. No toto vypálilo super, rovnako aj ďalšie skladby s dámami na našom albume. Vec má na to nos. Doslova,“ doplnil Tono S.

Videoklip Postráž mi Emmu zachytáva vtipný príbeh, ktorý je síce vymyslený, no môže sa prihodiť akémukoľvek mužovi s horkokrvnou polovičkou. O réžiu sa postarala Veronika Donutková, ktorá je podpísaná napríklad aj pod klipom Staraj sa o seba od Tona S., či dokumentom Displace o dancehallovej scéne na Jamajke.

Klip nakrúcali v Mělníku a v Prahe. O jeho podobe mala pritom režisérka od začiatku jasnú predstavu. „Vizuálnu podobu klipu som vymýšľala ja. Vedela som, že klip nechcem zasadiť do klasického moderného klubového prostredia a už vôbec nie robiť stereotypný rapový klip na diskotéke. Predstavovala som si viac filmový obraz, dlhšie zábery, klasický americký bar s troškou westernového nádychu. Veľkou inšpiráciou mi boli filmy Roberta Rodrigueza Desperado a Od súmraku do úsvitu. Keďže skladba nemá zásadný dejový zvrat snažila som sa tvoriť zaujímavé vizuály a pre diváka možno nečakané scénky. Obrovská vďaka patrí tiež Milanovi Chadimovi, som jeho veľkou fanynkou. On má na svedomí napríklad kameru vo filme Eliho Rotha Hostel, prípadne trailer z Tarantinovho a Rodriguezovho filmu Grindhouse. Je naozaj skvelý. Milan dokázal moju predstavu dokonale naplniť a je nám cťou, že s nami spolupracoval aj na tomto projekte,“ prezradila Donutková.

Základ hudby tvorí starý ruský sampel zo silno pukajúcej platne, za rapové pasáže sú zodpovední Branči Kováč alias Vec a Tono S. Melódiu i text refrénu zložil Vec a naspievala ho spomínaná Drobná. Tá si do klipu prizvala aj svoju dobrú kamarátku Beccu.

debata chyba