Ivo Bič predstavil videoklip Unavený

Košičan Ivo Bič po rokoch pôsobenia v jednej z najúspešnejších slovenských kapiel oživuje svoju sólovú spevácku kariéru. Reštart zahájil videoklipom Unavený.

17.01.2020 10:00
Ivo Bič Foto:
Košičan Ivo Bič po rokoch pôsobenia v jednej z najúspešnejších slovenských kapiel oživuje svoju sólovú spevácku kariéru.
debata

Meno Ivo Bič bolo posledné roky skloňované s populárnou kapelou Peter Bič Project, v ktorej bol hlasom i tvárou deväť rokov. Po ukončení spolupráce sa rozhodol spievať a tvoriť sólovo. Pre Iva Biča sólová jazda nie je žiadna novinka. Pred vstupom do hudobnej skupiny stihol získať tretie miesto v speváckej súťaži Košický zlatý poklad, vyhrať súťaž Coca Cola Popstar, ale aj vydať album s názvom Do you wanna. Po boku sympatického speváka aktuálne stoja ďalší bývalí členovia kapely Jozef Zima, Vlado Čekan, či Zoli Tóth. Práve s klávesákom a producentom Zolim naviazal na svoje absolútne začiatky. Hudobník sa pred rokmi podpísal ako spoluautor spomínaného albumu.

Naladení na rovnakú strunu, opäť stavili na spoločnú tvorbu a predstavili videoklip Unavený. „So Zolim sme dlhoroční priatelia a keďže máme spoločnú autorskú minulosť, bolo zaujímavé to opäť skúsiť. O to viac, že máme omnoho viac skúseností, ja v speve, Zoli v hudobnej produkcii. Začali sme pracovať na nových songoch a celkom sa nám to zapáčilo. Aj reakcie na nové pesničky nás utvrdzovali, že to môže byť zaujímavé,“ vyjadril sa Ivo Bič o staronovej spolupráci.

Skladba Unavený nebola prvotina v znovuzrodenej spolupráci. Medzi náhodnými poslucháčmi, ktorým piesne predstavili, však zafungovala najviac. Čerstvá novinka prvotne ožila textom, ktorý bol následne zhudobnený. Text skladby napísala Adriana Krúpová, herečka Štátneho divadla Košice. „ V podstate mi ju “dohodila” moja žena – jej kolegyňa z divadla. Adrianin sen bol písať texty pesničiek a keďže som vedel, že je zdatná pisateľka, úplne som sa nebránil,“ prezradil spevák, ako to bolo s textom piesne.

Vizuálnu podobu piesne má na svedomí režisér Marko Procházka, ktorý sa pýši spoluprácami so slovenskou hudobnou špičkou. Atmosféru a emóciu klipu umocnili prekrásne priestory kaviarne a Boutique Hotela Slávia v Košiciach, kde sa video nakrúcalo. Hlavnej úlohy sa po boku Iva Biča zhostila priateľka jeho švagra, Diana.

Ivo Bič po boku Zoliho Tótha, Jožka Zimu a Vlada Čekana aktuálne ďalej tvorí nové skladby. Chlapci majú ambíciu hudobným nadšencom v budúcnosti ponúknuť i ďalšie autorské pesničky a aj videoklipy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivo Bič