Marika Gombitová predstavila prvého hosťa svojho jesenného česko-slovenského turné Vyznanie

Marika Gombitová vystúpi na turné so spevákom a skladateľom Richardom Pachmanom.

10.02.2020 17:00
Marika Gombitová Foto:
Marika Gombitová pripravuje koncertnú šnúru.
debata

Český skladateľ a interpret na koncertoch predvedie okrem vlastnej piesne aj speváčkin autorský song Úlomky spomienok (1990).

Slovenská speváčka Marika Gombitová predstavila prvého hosťa svojho jesenného česko-slovenského turné Vyznanie. Na všetkých koncertoch pripravovanej šnúry vystúpi český spevák a skladateľ Richard Pachman, o ktorom v 90. rokoch minulého storočia médiá písali ako o českom Vangelisovi. „Z jeho tvorby vyžaruje dramatickosť a tajuplnosť podčiarknutá duchovnom,“ vyjadrila sa Gombitová na Pachmanovu adresu.

Pachman je dlhoročný fanúšik známej speváčky. V 80. rokoch minulého storočia sa mu podarilo zoznámiť sa s Gombitovej hudobníkmi, a tak dokonca jazdil po Slovensku v upravenom autobuse s jej aparatúrou. So speváčkou sa však v tom čase nestretol. Do roku 2017, keď sa konečne zoznámili, ju o svojej práci a živote informoval len listami.

Gombitová sa napokon po vypočutí nahrávok a priateľskom stretnutí rozhodla Pachmanovi splniť celoživotný sen – na jej turné si zaspievajú na jednom pódiu. „Je dobré, že sa priania plnia. Veľmi rozochvene, s úctou a s úprimnou radosťou sa na koncerty teším,“ poznamenal interpret, ktorý okrem vlastnej skladby na šnúre predvedie aj Gombitovej autorský song Úlomky spomienok (1990).

Pachman vystúpi na všetkých štyroch koncertoch pripravovaného turné. Na bratislavský štadión Ondreja Nepelu s Gombitovou zavítajú 5. decembra, v košickej Steel Aréne sa predstavia o týždeň neskôr, 12. decembra a čakajú ich aj koncerty v Brne a Prahe. Termíny českých vystúpení budú známe na jar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vyznanie #Marika Gombitová #Richard Pachman #Vangelis